Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлия разлепи плакати на находчив измамник
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 22.01.2016Коментари (4)18178
© Burgas24.bg
Читател се свърза с Burgas24.bg, за да сигнализира за измамник, завлякъл само него с 2500 лв. Обещанията да върне сумата, дадена за "спешна операция на майка му" продължават вече три години. Бургазлията разлепи плакати с лика на изпечения мошеник из града, за да знаят и други, че могат да попаднат в капана на лъжите му.

Историята започва през април 2013, когато Дилян се запозна с Мирослав Димов, който е представен като помощник в заведение в Свети Влас. Собственикът наел Миро с цел да помогне на семейството му, тъй като не бил работил през последните години, а през това време майка му издържала него и приятелката му, с която живеели от 11 години. "Работихме много и дълго, а той поемаше нощните смени да пази заведението, полива цветята, почиства, мете, хвърля боклуци, зарежда и още много задачи. Имаше голямо напрежение и в екипа и много хора се опитваха да му прехвърлят задачи, аз започнах да го покровителствам, съжалих го и му помагах както и той на мен. Имаше си някакви проблеми с Марта-приятелката му, а след това получи и бъбречна криза", разказва Дилян.

Една вечер Мирослав дошъл много разстроен и блед. След няколко питиета се разплакал и обяснил, че майка му била в спешното отделение на системи и с опасност за живота. "Помоли ме да му дам пари и да помогна за спасяването на живота на най-близкия му човек. За парите се бяхме разбрали, че когато му се изплатят заплатите, ще ми ги върне. Взех 2200 лв. от квартирата, в която живях в Свети Влас и му ги дадох, след което го пратих да помага на майка си, а аз ще му изкарам смяната. Преди да напусна му дадох още 300 лв. за болницата, но бях доволен, че съм спасил човешки живот. Чувахме се всеки ден и ми казваше как цял живот ще ми е длъжен", добавя Дилян.

През ноември историята продължава. Измамникът казал, че е започнал високоплатена работа по интернет и ще взема 4-5 хиляди лв. месечно, но през декември щели да му платят. Датата се изместила за януари и така до лятото, когато Дилян научава, че отново работи на същото място, което доскоро проклинал - бар в Св. Влас.

В края на юли 2014 Дилян посещава Мирослав в бара. Притеснен измамникът обяснил, че е започнал работа там, само за да открадне данните на собственика от компютъра с музиката, тъй като искал да му отмъсти за предишното лято и мислел да му източи картите, след края на сезона. "Мина и този път, но бях взел телефона на сестра му, която знаех къде живее в Ахелой. С него често се чувахме, но аз започнах да го тормозя, за да ми показва документи, експертизи, за да се уверя че е истина случилото се с майка му. Аз си исках парите, а той отменяше, въртеше, забравяше да се обади", продължава разказът си измаменият Дилян.

От ноември 2014 г. Мирослав работи като куриер и казал, че в началото 3 месеца няма да получава пари като подсигурителен период за фирмата.

В края на декември 2014 г. Дилян и приятелката му посещават измамника, с идеята да вземат данните му, за да направят проверка. Правят и аудиозапис, в които Мирослав признава за дълга си. "Не ми се чакаше повече, запознах го с мой приятел кредитен инспектор. Попълнихме документи за кредит в размер на 2000 лв., който Миро подписа, но след кредитно разследване проведено в София, се оказа, че има необслужван кредит в размер на 20 000 лв. и нов такъв няма да бъде отпуснат за него. Продължих да търся истината, която той явно убягваше, аз вече силно се съмнявах в историята, която ми беше представил той. Затова отидох да се запозная с майка му, която ме посрещна, аз се представих зададох и няколко въпроса за нейното здраве, на които не можеше да отговори. Обясних, че съм дал 2500 лв. на Миро за спасяването на нейния живот, а тов
© Burgas24.bg
а явно е лъжа.Тя се оплакваше от болки в кръста и аз и предложих да я свържа с добър кинезитерапевт. Помолих я и за номера й, тъй като Миро беше спрял неговия още преди месеци. Обясних и че синът й трябва да поеме отговорност, а тя ме увери че до края на лятото ще ми върне някаква част от дължимото", добавя Дилян.

След като се свързва с адвокат Дилян разбира, че за да признае юридически дълга си към него, Мирослав трябва да подпише записна заповед. Той обаче я взима и не връща подписана. След проучване става ясно, че измамникът е неосъждан към момента и ако бъде осъден за завлечените 2500 лв. посредством всички събрани доказателства и свидетели за измама в особено големи размери, няма да влезе в затвор, а Дилян ще се нареди след кредитния инспектор и необслужения му кредит.

При едно посещенията на Дилян при измамника той обяснил, че запорирали банковата карта на майка му заедно с неговата заплата и трябвало да махнат запора в най-скоро време и тогава щял да изплати цялата сума, за което им и запис.
Дилян се свързва и с новите му работодатели за съдействие, но без успех. Разбира и че е завлякъл живущите във входа, в който живее с 1000 лв.

"Като съберем всички доказателства, факти и свидетели се показва завършен профил на измамник, което е подсъдимо и за да може да бъде от части възпрян, макар едва ли променен, просто тези данни да бъдат споделени със съседи, колеги и околни съграждани за да имат хората представа, че сред тях живее човек измамник, който цял живот е на гърба на майка си, която го защитава и му плаща заемите, а на него просто му се разминава. Реших, че ако и аз допусна това да продължи и да му се размине просто ще подсиля още повече вярата му в това, че можеш да изкарваш парите си чрез измама. Затова нека помогнем на Миро да спре да взема пари чрез лъжи!", завършва разказа си Дилян.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на рошавия
премахни филтъра

+1
 
 
Тоз в затвора.Майката в психодиспансер.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: