Бургазлия се жалва на кмета от креслив петел, будел го рано

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:05 / 03.10.2017
3212
Бургазлия, живущ в квартал Рудник, се жалва на кмета на Бургас Димитър Николов и Общинския съвет от съседи, завъдили кокошки и петел, видя Burgas24.bg. Мъжкият пернат се събуждал много рано сутрин и повече от половин час кукуригал, с което смущавал съня на съседите по вила. И това не е всичко - курникът се намирал до прозорците на жалващият се Митко Динев, а "ароматът" от къщичката на кудкудякащите нахлувал в дома му.

Ето какво гласи писмото до институциите:

"Уважаеми Господин Николов,

Живея със съпругата ми на посочения адрес във вила Б-14 от януари т. г. Преди половин година съседката ми Снежана Димова, живуща във вила Б-15, си завъди кокошки и петел. Курникът е построен в непосредствена близост до прозорците на нашата спалня. Всяка сутрин в ранни зори към 4.30-5.00 часа кукуригането на петела ни събужда и тъй като това продължава по половин час и повече, просто не можем да заспим отново. Освен това от курника се разнася неприятна миризма и не отваряме прозорците, за да не я усещаме в къщи. Въпреки това през летните месеци, а и досега "ароматът" изпълваше дома ни, прониквайки през отворения прозорец на другата стая, която е доста по-отдалечена от курника.

Съгласно Наредбата за опазване на обществения ред, приета от Общинския съвет - Бургас, в града не се разрешава отглеждането на домашни птици. Рудник е квартал на Бургас и би следвало това разпореждане да важи и тук.

Моля да предприемете проверка на място и да ме уведомите за Вашето становище на електронен адрес".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).