Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ЦДГ "Златна рибка" посреща новата учебна година напълно преобразена
Автор: Екип Burgas24.bg 12:14 / 07.09.2011Коментари (6)3926
След повече от 50 години от създаването си, една от най-старите детски градини в Бургас - ЦДГ № 5 "Златна рибка", ще посрещне учебната година в изцяло обновен и модернизиран вид. Лентата на напълно преобразената градина прерязаха, днес, кметът на Община Бургас Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева и директорът на детското заведение Катя Чиликова.

Това е втората градина, ремонтирана със средства, осигурени от Община Бургас по Фонд "Енергийна ефективност". Броени дни преди това бе открита обновената ЦДГ "Чайка" в к-с "Меден рудник".

На събитието присъстваха още директорът на ТД "Зора" Наталия Аргирова, директорът на отдел "Образование" Веселина Таралова, общински съветници, родители и много деца.

Приказката за "Рибарят и златната рибка" и детски песни бяха част от празничната програма, с която децата от детската градина поздравиха своите гости.

"Щастлив съм, че след 54 години от създаването си, ЦДГ "Златна рибка" придоби изцяло нов облик и условия, в които децата да се чувстват по-комфортно", заяви кметът Николов по време на тържеството.

"Положихме много усилия по укрепване на самата сграда, саниране на основните помещения, където се обучават децата и реконструиране на кухненския блок. Много настоявах, градината да има собствен двор, който вече е затворен с ограда. Дворът ще се заключва и ще има видеонаблюдение. Догодина в двора ще обособим и един прекрасен детски кът, за да могат децата да се чувстват уютно и играят на воля", допълни Николов.

Сградата е преобразувана в детска градина през далечната 1957 година и оттогава не е ремонтирана. Понастоящем в нея се отглеждат и възпитават 140 деца в 4 градински групи, на възраст от 3 до 7 години.

215 000 лв. е общата стойност на строително-ремонтните и обновителни дейности. Част от средствата - 55 000 лв., са осигурени от Община Бургас по линия на Фонд "Енергийна ефективност", останалите около 140 000 лв. са от общинския бюджет.

Фасадата на сградата - стени и покрив, е цялостно хидро и топлоизолирана, дограмата е подменена с нова, старите акумулиращи печки са подменени с нови климатици. Така сградата ще осигури екологично чиста и евтина енергия, без щети за околната среда и значително по-ниски разходи за отопление през зимата.

Ново обзавеждане и ремонт претърпяха още помещенията за игра и почивка на децата - занимални, спални, санитарни възли и кухненски блок. За първи път детската градина се сдоби със собствен двор за игра.

Така "Златна рибка" е напълно готова да посрещне новата учебна година с изцяло обновен вид, предлагайки по-голям комфорт и по-добра среда за отглеждане и развитие на малчуганите.

Освен ЦДГ "Чайка" и "Златна рибка", в проекта за саниране са включени още 7 детски градини и 1 училище.
Заедно с грижата за старите, през последните 3 години в Бургас са построени 4 нови детски градини, с което общият им брой стана 34. Съвсем скоро предстои да започне изграждането на още една нова градина в най-многолюдния бургаски жилищен комплекс "Меден рудник", а до края на годината друга - в кв. Банево.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Albena Gnutti Borisova
премахни филтъра

+1
 
 
КОМПЛИМЕНТИ!!!!! И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ НА ВСИЧКИ КОИТО "ПЛУВАТ" И ЩЕ "ПЛУВАТ" ВЪВ ТЕЗИ "ВОДИ" .....!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: