"Целуни ме, Кейт!" гостува отново на бургаска сцена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:08 / 16.10.2019
1395
Атрактивната постановка, реализирана от състава на Държавна опера – Бургас – "Целуни ме, Кейт!", ще даде възможност на почитателите на забавния жанр да проследят интригуващия сюжет на мюзикъла днес, 16-и октомври, от 19 часа, в Зала Опера. Спектакълът е по музика на американския композитор Коул Портър и е създаден по мотиви от Шекспировата комедия "Укротяване на опърничавата". Заглавието се поставя за първи път на българска сцена – с официално откупени авторски права.

Звездата с опърничав характер Лили Ванеси/ Катарина ще бъде очарователната Шмилена Султанова. На премиерния спектакъл, който се състоя на 4-ти септември, т. год., на сцената на Летен театър – Бургас, в ролята бе премиер солистката на Националния музикален театър "Стефан Македонски“ Еделина Кънева. Тази вечер, Шмилена Султанова ще бъде в блестящ сценичен тандем със звездата на Националния музикален театър – Марчо Апостолов, който ще се представи в ролята на Фред Греъм/ Петручо. Артистияната Нона Кръстникова ще влезе в образа на своенравната кокетка Лоис Лейн/ Бианка. Артистичният Бранимир Недков ще се превъплъти в ролята на Бил Калън/ Лученцио. Патетичния Хари Тревър/ Баптиста ще представи Веселин Спасов, Хети ще бъде Дарина Запрянова, надареният с многостранни таланти Пол –  Йордан Христозов. Влизайки в забавните роли на Първи и Втори гангстер, настроение на сцената ще внесат Диман Панчев и Яни Николов. В образа на сенатора Харисън Хаулъл публиката ще види Петър Тихолов. В ролите на обожателите на Катарина ще бъдат: Хортензио – Любомир Тодоров, Гремио – Милен Динолов, Ралф – Александър Перпериев.

Смели, но в същото време — в съзвучие с каноните на класическия мюзикъл, са режисьорските решения на Александър Текелиев. Всеки детайл от сценичното действие е в синхрон със сюжетното развитие. Помощник-режисьори на спектакъла са Лина Пеева и Петър Тихолов, сценограф и идеен създател на атрактивните костюми, сътворени с романтичен финес и прецизност към детайла, е Денис Иванов. Желка Табакова е създател на впечатляващата хореография. Диригент на хоровия състав е Невена Михайлова.

Зад диригентския пулт ще бъде младият маестро Цанислав Петков. Едва 29-годишен, той  успява да запали у оркестрантите искрата на удоволствието от музицирането на свежия, зареждащ, предизвикващ разнопосочни мисли и емоции спектакъл.

 "Целуни ме, Кейт" прави оригинална препратка към духа на Шекспир, осъвременен чрез средствата на американския мюзикъл. Получава се забавен похват "театър в театъра", като посланията се предават на публиката под формата на интелектуална закачка. Постановката изгражда спойка между музика, оригинална сценография, интелигентни решения с играта на светлините, полусенките, отраженията, пречупващи образите, изваждайки под ъгъла на неочакван ракурс онова, което е почти незабележимо. Но, в същото време, въздействащо и запомнящо се – чрез интелектувалния резонанс, който предизвиква.

“Целуни ме, Кейт!" /Кiss Me, Kate/ ще гостува на сцената на Народния театър "Иван Вазов" – София, на 19-и ноември, от 19 часа. Поканата е достатъчна атестация за режисьорските и артистичните качества, както  и за професионално ниво на бургаския спектакъл.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).