Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Целуни ме, Кейт!" гостува отново на бургаска сцена
Автор: Екип Burgas24.bg 13:08 / 16.10.2019Коментари (0)1393
©
Атрактивната постановка, реализирана от състава на Държавна опера – Бургас – "Целуни ме, Кейт!", ще даде възможност на почитателите на забавния жанр да проследят интригуващия сюжет на мюзикъла днес, 16-и октомври, от 19 часа, в Зала Опера. Спектакълът е по музика на американския композитор Коул Портър и е създаден по мотиви от Шекспировата комедия "Укротяване на опърничавата". Заглавието се поставя за първи път на българска сцена – с официално откупени авторски права.

Звездата с опърничав характер Лили Ванеси/ Катарина ще бъде очарователната Шмилена Султанова. На премиерния спектакъл, който се състоя на 4-ти септември, т. год., на сцената на Летен театър – Бургас, в ролята бе премиер солистката на Националния музикален театър "Стефан Македонски“ Еделина Кънева. Тази вечер, Шмилена Султанова ще бъде в блестящ сценичен тандем със звездата на Националния музикален театър – Марчо Апостолов, който ще се представи в ролята на Фред Греъм/ Петручо. Артистияната Нона Кръстникова ще влезе в образа на своенравната кокетка Лоис Лейн/ Бианка. Артистичният Бранимир Недков ще се превъплъти в ролята на Бил Калън/ Лученцио. Патетичния Хари Тревър/ Баптиста ще представи Веселин Спасов, Хети ще бъде Дарина Запрянова, надареният с многостранни таланти Пол –  Йордан Христозов. Влизайки в забавните роли на Първи и Втори гангстер, настроение на сцената ще внесат Диман Панчев и Яни Николов. В образа на сенатора Харисън Хаулъл публиката ще види Петър Тихолов. В ролите на обожателите на Катарина ще бъдат: Хортензио – Любомир Тодоров, Гремио – Милен Динолов, Ралф – Александър Перпериев.

Смели, но в същото време — в съзвучие с каноните на класическия мюзикъл, са режисьорските решения на Александър Текелиев. Всеки детайл от сценичното действие е в синхрон със сюжетното развитие. Помощник-режисьори на спектакъла са Лина Пеева и Петър Тихолов, сценограф и идеен създател на атрактивните костюми, сътворени с романтичен финес и прецизност към детайла, е Денис Иванов. Желка Табакова е създател на впечатляващата хореография. Диригент на хоровия състав е Невена Михайлова.

Зад диригентския пулт ще бъде младият маестро Цанислав Петков. Едва 29-годишен, той  успява да запали у оркестрантите искрата на удоволствието от музицирането на свежия, зареждащ, предизвикващ разнопосочни мисли и емоции спектакъл.

 "Целуни ме, Кейт" прави оригинална препратка към духа на Шекспир, осъвременен чрез средствата на американския мюзикъл. Получава се забавен похват "театър в театъра", като посланията се предават на публиката под формата на интелектуална закачка. Постановката изгражда спойка между музика, оригинална сценография, интелигентни решения с играта на светлините, полусенките, отраженията, пречупващи образите, изваждайки под ъгъла на неочакван ракурс онова, което е почти незабележимо. Но, в същото време, въздействащо и запомнящо се – чрез интелектувалния резонанс, който предизвиква.

“Целуни ме, Кейт!" /Кiss Me, Kate/ ще гостува на сцената на Народния театър "Иван Вазов" – София, на 19-и ноември, от 19 часа. Поканата е достатъчна атестация за режисьорските и артистичните качества, както  и за професионално ниво на бургаския спектакъл.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: