Цената на краставиците в Бургас тръгна нагоре! Търговци: Спекула няма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:56 / 20.02.2023
1121
Ново поскъпване на салатата у нас. Защо в Бургас краставиците надхвърлиха 8 лева за килограм и колко ще платим за една салата? На зеленчуковата борса в Бургас краставиците достигнаха рекордна цена -  8 лева за килограм.

“Високата цена на краставицата е не само в Бургас. Тя е в цяла България. Това се държи на търсенето и предлагането. Високите цени се дължат и на цената на горивата, оранжериите не могат да се затоплят особено. Няма достатъчно българска краставица. Налага се да се внасят от Северна Македония, от Гърция. Спекула няма. Цената е такава, защото всичко е много скъпо. Производителите не могат да смогнат", коментира пред bTV Нели, която е дългогодишен търговец на едро.

Колко ще ни излезе една салата от краставици, домати и чушки в Бургас според борсовите цени?

Килограм краставици на зеленчуковата борса в момента струва 6 лева. Един брой краставица, 240 грама - излиза 1,40 лева. Цена на доматите също не е ниска- килограм струва 4 лева. Два домата, 390 грама, струват 1,60 лева.

Цената за килограм зелен пипер е 4,30 лева. Един брой излиза 40 стотинки. Така цената за една салата излиза около 3,50 лева. За една салата само от краставици (два броя), излиза 2,70 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).