Център за сираци продаде имот за 800 хил. до морето в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:45 / 11.12.2014
1148
Център "Ронкали" за настаняване на деца до 18-годишна възраст излиза от рамките на града, едноименното сдружение ще инвестира в социален проект в кв. Ветрен, научи "24 часа".

Сградата и прилежащата й територия на ул. "Александър Батемберг", по която минава маршрутът към зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас, вече са продадени, показва справка в имотния регистър. Новият собственик е бургаската "Ти Ви Хотел" ООД.

Има поне три причини за преместването ни - първата е, че децата биха се чувствали по-добре близо до природата, втората - сградата, която ползваме отдавна не е функционално подходяща, третата е свързана с финансите, коментира адвокат Светослав Димитров, който представлява Сдружението с нестопанска цел "Ронкали".

Центърът е лицензиран като заведение за полагане на социални грижи, около 45 процента от разходите му за това се покриват от държавния бюджет, останали 55 процента са от дарения, уточнява Димитров.

За бургазлии "Ронкали" е дом за деца без родителски грижи, подпомаган от католически организации.

Идеята за преместването в кв. Ветрен била част от решението на УС на сдружението за промяна на дейността, тъй като заради деинституционализацията се очаквало до няколко години да отпадне необходимостта от такива домове. В момента в "Ронкали" се отглеждат 15 деца, до дни ще станат 13, тъй като две щели да преминат в приемни семейства, обясни Димитров.

Сдружението възнамерява центърът във Ветрен в перспектива да се ползва за настаняване на възрастни хора. Мястото вече било избрано, предстояло сключване на сделка.

Имотът на ул. "Батемберг" обаче остава непокътнат до края на 2016 г. Това е изрично условие в договора, общата продажна цена е 800 хил. евро, показва нотариалния акт новият собственик Владимир Колев. Той не крие, че плановете му са да строи хотел и апартаменти за продажба.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).