Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Центърът за социална рехабилитация и интеграция се премести на по-широко и удобно място
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 16.12.2022Коментари (0)1176
Днес направиха водосвет на новите помещения, в които се премества една от социалните услуги за бургаските хора с увреждания. Това е Центърът за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ). Досега той се намираше на ул. "Апостол Карамитев“ №12. Новият адрес на услугата е ж.к. "Братя Миладинови“, бл.117 ("Народен юмрук“), между вх. 10 и 11.

С подкрепата на местния парламент Община Бургас определи новите по-подходящи помещения за развиване на социалната услуга. От бюджета й бяха отделени 12 000 лв., с които бе извършен ремонт. След проведен конкурс, за доставчик на социалната услуга е определена неправителствената организация Сдружение "Социален център Бургас“.

Гости на днешното тържество по случай преместването бяха кметът Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на местния парламент проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът Диана Саватева, директорът на социалната дирекция в Общината Мая Казанджиева.

ЦСРИ е почасова социална услуга за подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови умения за самостоятелно справяне на лицата с увреждания, с цел тяхното социално включване. В Центъра потребителите участват в занятия по трудотерапия, получават психологична и логопедична помощ, пеят и танцуват. Също така те се включват в организирани посещения на кино, театър, изложби, екскурзии.

С промяната на административния адрес на услугата се подобрява средата, в която се предоставя тя. Тя е съобразена изцяло и с Наредбата за качеството на социалните услуги.

Сред потребителите на Центъра са пълнолетни лица с физически увреждания, като част от тях са в инвалидни колички. Новото място е по-широко и дава възможност за по-голяма свобода на придвижване. По-обширната площ даде възможност за обособяване на помещения за индивидуална работа и такива за групова работа с потребителите, както и на отделно помещение за служителите.

Новият ЦСРИ се намира в партерен етаж на блок, който е на комуникативно място в един от централните градски комплекси. Отпред минава един от основните булеварди, по който се движат няколко от основните линии на градския транспорт. В близост има автобусни спирки, а общественият транспорт в Бургас е адаптиран към нуждите на хората с увреждания. Това ще улесни потребителите, които биха го използвали, за да пътуват до Центъра. За останалите, които се придвижват със специализиран транспорт, има възможност микробусите да паркират в близост до новия адрес.

Блокът, в който се намира помещението, е на приблизително еднакво разстояние от някои от големите медицински заведения в града- ДКЦ 1 и ДКЦ 2, както и УМБАЛ Бургас. В партера се помещават банки, магазини, заведения за хранене. В близост има училища. Всичко това е добра предпоставка за социално включване на потребителите на услугата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: