Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Чалга дъни от интерната "Коджакафалията", тормози цял блок
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 15.03.2010Коментари (1)2073
© Burgas24.bg
64 семейства от блок 111 на улица „Цар Симеон І "от година и половина страдат от невъобразимо силна музика, идваща от сградата на дома „Коджакафалията". Блокът се намира точно срещу сиропиталището на Бургас. Хората се оплакват от високата музика, основно попфолк, която ги залива от сутрин до вечер.

„Готов съм да продам апартамента си. Невъзможно е да се живее. Чалгата от интерната ни съсипва. Писахме до всички институции и няма промяна", каза Филип Атанасов, един от собствениците в блока. Според него не са виновни децата, а социалните работници и ръководството на Дома за деца лишени от родителска грижа, които допускат този тормоз над почти 200 души.

През есента семействата са писали писмо до кмета Димитър Николов и получили отговор, че след проверка по стаите са иззети касетофоните. Хората смятат, че става дума за голяма уредба с много по-мощни децибели и се възмущават на слабия контрол в сиропиталището. Преди дни отново се опитали да се свържат с градоначалника, но неуспешно. Оплаквали се в писма и до директора на интерната Йордан Тодоров.

Нееднократно са звънили и в полицията. Много често оправданието от униформените било, че нищо не могат да направят, защото сираците са защитени от службите за закрила на детето.

„През зимата беше по-тихо, но от две седмици е ужас. Нямаме нищо против децата, но някой им позволява да вършат това. Да не говорим, че нощем жените ги е страх да вървят по улицата между интерната и гимназията", оплакват се обитателите на жилищния блок и се чудят какво да правят.

Около 80 са децата, които пребивават в момента в дома "Коджакафалията". Капацитетът на дома е 100 места. Според програмата на социалното министерство за деинституционализация се предвижда до 2014 година, бургаският интернат заедно с още три социални заведения в областта да бъдат закрити.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Просто трябва да спрени социалните помощи на циганите и това е.Докато държавата дава пари на циганите да раждат,нацията ще продължава да се стопява.Защото циганите раждат и ги захвърлят,без да им пука какво ще стане по нататък.А и да не ги захвърлят,ги правят джебчии,защото да се краде е по-лесно,отколкото да се работи.Защо българите имат само по едно дете?Защото е най лесно да се направи ,да се износи и да се роди едно дете.Трудното идва после-да се изхрани,да се възпита правилно,да му се даде добро образование(а това не струва пари.Това струва МНОГО ПАРИ!!!),да му се дадат стабилни морални ценности.Затова българите раждат само по едно дете.Защото е трудно да се справи с всички тези неща сам,а държавата да се държи с него като мащеха.Само си помислете колко помощи (и освен тях-детски)получава еднациганка с 8-9 деца,която не работи и е най-лесно да легне и да си вдигне краката и колко получава българката,която освен че ходи на работа,върти домакинската работа,възпитава едното си дете и се занимава с него след училище.Какво може да се направи при това положение???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: