Чанка Коралска: Всички предстоящи проекти са заложени в инвестиционната програма на общината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:54 / 30.12.2015
1418
Всички проекти, които предстои да бъдат реализирани в новия програмен период, са заложени в инвестиционната програма на общината, каза зам.-кметът по строителството на Община Бургас инж. Чанка Коралска. Тя обясни, че инвестиционната програма е приета и от Общинския съвет. Проектите са разпределени в няколко приоритета - "образователна инфраструктура", "градска среда", "културна инфраструктура" и "социална инфраструктура".

"Във всички тези приоритети има заложени обекти, за които в 2015 година приключи проектирането и за тях имаме пълна проектна готовност", поясни инж. Коралска пред радио "Фокус". По думите й, за част от тези обекти вече са обявени обществени поръчки.

"В момента, в който започне европейското финансиране, ние да не чакаме тепърва да сключваме договори, а да имаме сключени такива и да започнем веднага реализация. Тъй като това, което успяхме да направим като анализ от стария програмен период е, че загубихме много време за периода 2017-2013 година именно в това да изчакваме изготвянето на проекти, да обявяваме обществени поръчки. Сега хубавото е, че ние сме изключително подготвени и това няма да ни се отрази негативно, напротив веднага щом се отвори се финансирането, ние може да стартираме", каза още зам.-кметът.

Тя обобщи, че 2015 година е доста напрегната година и изпълнена с много обекти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).