Честит празник, бургазлии! Вижте как градът ще отбележи Никулден!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
01:30 / 06.12.2018
10396
Наситен със събития ще бъде и този 6 декември - празникът на Бургас. Както Burgas24.bg вече съобщи, днешният ден е неучебен за бургаските ученици. Жителите и гостите на града могат да се възползват от безплатните курсове във всички превозни средства от градския транспорт за пиковите часове между 10:00 и 14:00 и вечерта между 17:00 и 21 часа.  Синята зона също ще "празнува" днес - можете да паркирате безплатно навсякъде.

Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад "Тройката" в 17.30 часа. Водещи ще бъдат безспорните любимци на публиката - Тони Димитрова и Калин Сърменов.

Истинско музикално пиршество са подготвили диригентите Цанислав Пенков с камерния щрайх оркестър и Атанас Камиларов с бургаския духов оркестър. Ще чуете любимите бургаски песни и неповторимите "Фортисимо". Ръководителят на ансамбъл "Странджа" Марио Егов е подготвил изненада, която едва ли друг път сте виждали. Хор "Родна песен", балетна формация и тромпетен ансамбъл при НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"-Бургас ще направят празничната никулденска нощ още по-вълнуваща и незабравима.

На голямата сцена ще се качи и любимецът на публиката Орлин Павлов. Атмосферата на празничния 6-и декември ще продължат да нажежават музикантите от култовата банда "P.I.F.", които ще изпълнят своите незабравими хитове.

Коледната елха на Бургас ще грейне в 18.00 часа. По традиция светлините ще бъдат запалени от кмета на Община Бургас Димитър Николов и изявили се със своите успехи бургазлии през годината.

В никулденската програма има събития, музика и забавления за всяка възраст, а десетки певци и музиканти ще радват жителите и гостите на Бургас. През целия ден на осем различни сцени индивидуални изпълнители, класически квартети, инструментални формации, поп и рок групи ще свирят на живо и "зареждат" с много настроение празнуващите.

Общоградският музикален празник ще започне веднага след традиционното литийно шествие до Моста в памет на загиналите моряци и рибари, което ще тръгне в 11.30 часа от площад "Атанас Сиреков".

Още в 10.00 часа музикални изпълнения на ученическия оркестър при НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" с диригент Петя Тончева ще дадат своеобразен старт на забавната програма в градинката до Часовника. След тях от 12.00 часа на сцената с корабчето ще излезе Рагтайм оркестър, който ще пренесе бургазлии в света на черно-белите ленти със стила, предшестващ джаза, а след това музикантите от група "Горещ пясък" ще изпълняват любими поп и рок парчета.

Освен в градинката до Часовника, още четири пространства ще зареждат с празнично настроение бургазлии. Обичаното от жителите и гостите на Бургас място, познато като Компаса, тази година също ще се превърне в музикална сцена, на която ще раздават празнично настроение групите "Euphoria" и "Stockholm". Тук също ще звучи празнична рагтайм музика.

Друго "горещо" място в декемврийския ден ще бъде пред сградата на Археологическия музей на ул. "Богориди", където стил и класа на празника ще придадат класическият квартет "Вива". След тях музикалните страсти ще "нажежат" добре познатите на бургазлии рок банди "Stiff Bone" и "Four".

Сцената до друг бургаски символ - Грамофона, ще бъде отредена за романтичната и лирична музика на "Рагтайм оркестър" и квартетите "Арте" и "Вива", които ще придадат тържественост на деня с изпълнения на рагтайм, джаз и класически произведения.

Улица "Александровска" пред залата на "Дружество на художниците" по традиция ще бъде озвучена от изпълненията на представителния Бургаски духов оркестър, непосредствено преди да започне в 13.00 часа церемонията по обявяване на "Художник на годината" и "Бург на годината".

Жителите на парка в к-с "Изгрев" също ще празнуват с Никулденски концерт с участието на музикални изпълнители и формации към НЧ "Изгрев 1909" - Бургас, който ще започне в 11.00 часа.

От 11.00 часа е и началото на фолклорния празничен концерт в к-с "Меден рудник". На сцената до СУ "Петко Росен" ще излязат да поздравят бургазлии ангелогласната и обичана народна певица Николина Чакърдъкова и популярния Неврокопски танцов ансамбъл. Участие в концерта ще вземат още децата от фолклорна група "Чинките" при НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985", танцови състави "Слънчо", "Младост" и "Ритъм".

Честит празник от екипа на Burgas24.bg!

Виж коментарите (1)

Още по темата (25):
06.12.2018 Най-красивата елха озари Бургас, Коледа може да идва!
06.12.2018 Ето как "Меден рудник“ посрещна Никулден
06.12.2018 Спомен от 1953 година – бургазлии пътували с каруци до Острова
06.12.2018 Над 200 се включиха в Кольовската снимка! Сред тях 100-годишният Никола и 6-месечният му адаш
06.12.2018 Георги Бостанджиев е художник на годината, Милена Добрева – Бург на
годината
06.12.2018 Бургазлии се включиха в литийното шествие за Никулден
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).