Честваме Деня на Тракия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:41 / 26.03.2015
800
Община Бургас, Тракийско дружество "Екзарх Антим I" и Военен клуб - Бургас организират тържествено честване по повод Деня на Тракия. Днес се прекланяме пред подвига на българските воини, паднали край Одрин и из тракийските полета. Почитаме паметта на хилядите българи - тракийски бежанци, намерили подслон в пределите на България и запазили родовата си памет и допринесли за съхранението на една от най-древните култури в Европа и света.

Още от 20-те години на ХХ век тракийските дружества по места честват Деня на победата край Одрин. Към тях се присъединяват армията, църквата и българската културна общественост. А от 2006 година този ден е признат официално и от българското правителство за Ден на Тракия.

Програмата по честването започна вчера с изложение на ръчно изработени плетива и бродерии от тракийки - потомки на тракийски бежанци в залата на Тракийското дружество, ул. "Конт Андрованти" №5.

Днес от 12.00 часа ще се проведе официален ритуал за поднасяне на венци и цветя на паметника на българския воин пред Военен клуб. А от 13:30 ч. ще има поднасяне на цветя в Морската градина на паметниците на Капитан Петко войвода, Георги Кондолов и Михаил Герджиков. Кулминацията ще бъде утре от 19:00 ч., когато ще има тържествен концерт посветен на Деня на Тракия. Той ще се проведе в залата на "Военен клуб" - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).