Чистят речни корита и дерета в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:18 / 21.10.2021
780
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.

Акцията стартира през пролетта и ще продължи до края на месец ноември. Отстраняването на наносите и растителността се извършва както машинно, така и с ръчен труд. В момента повторно се обработват зоните, които са били почистени в началото на акцията.

След интензивните дъждове през миналата седмица бе установено, че всички корита имат добра проводимост, което улеснява отичането на водите.

Едновременно с тези мерки Община Бургас извършва постоянен мониторинг на водите на своята територия чрез иновативната Информационна система за управление на риска от наводнения. Чрез нея от електронната страница на Община Бургас всеки може да се информира за нивата на реките, язовирите и климатичните показатели в региона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).