Читател алармира: Зелените междублокови пространства в Бургас се унищожават!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:57 / 06.05.2015
2358
Читател на Burgas24.bg алармира: "Зелените междублокови пространства в Бургас се унищожават". Ето и мнението на бургазлията без редакторска намеса:

Здравейте. Зелените междублокови пространства в град Бургас се унищожават и застрояват. В конкретния случай около бл.6, жк. "Зорница", град Бургас, става въпрос за подготовка на 2 нови строежа, с разрешение за 3 такива, и вече първи копки на единия строеж, по смисъла на Закона за устройство на територията.

Едроразмерна растителност с различна височина, няколко около 20 метра, засадена преди около 30-40 години, бе изсечена - за да се освободи място за ново жилищно строителство в междублоковото пространство и между блокове 4 и 5 и 6. За нови 3 сгради.

При съпоставяне на снимка от "Гугъл" с така изработения План за регулация и застрояване, се вижда много добре грубото посегателство срещу зелената система на град Бургас.

Подобни случаи зачестяват, от години тази практика се повтаря в жилищните квартали на град Бургас, който бе избиран за "най-добрия град за живеене в България". 

Архитектурата на града, с небрежно ";изсипаните" нови сгради навсякъде, всяка със своя си архитектура и цвят, придават облик на град без визия, но не и на сериозен град, за какъвто Общината се взема - изчезващи зелени площи и никаква визия за бъдещето на архитектурата на жилищните квартали.

Финансирани бяха проекти в центъра на града - скъпи съоръжения, а с години не се финансират жилищните квартали и тяхното озеленяване между блоково. 

Не са засадени никакви нови дървета от години. Всичко засадено е по самоинициатива на живущите по кварталите. Прилагам снимки от "Гугъл" и част от ПРЗ.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).