Читател пита: Така ли се реставрират икони?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
15:08 / 08.09.2016
4113
Читател на Burgas24.bg сигнализира за оставени на открито вградени в портите на храм "Св. Св. Кирил и Методий" икони. По думите му те стоят там повече от десет дни, изложени на слънце и дъжд.

Ето какво пише в сигнала до нашата медия:

"Преди може би десетина дни ми направи впечатление как тези икони стоят зарязани на слънцето сред прахоляка, подпрени пред църквата "Св. св. Кирил и Методий". Днес отново бяха в същата позиция. Зачудих се дали имат някаква стойност. Затова попитах една жена, работеща в така наречената църква, която до преди да започне да се разцепва храмът, беше кръчма. От нея разбрах, че това са икони, които са вградени във вратите на входа на църквата. На тях са изобразени светците Кирил и Методий. Портите са извадени, за да вкарат строителни машини в храма. Питам това ли е правилният начин за съхранение? Така ли се реставрират икони - като ги пече слънцето и ги вали дъжда. Може би, за да изглеждат по-старинни?", пише в сигнала до Burgas24.bg нашият читател.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на novini@burgas24.bg или на телефон 0700 450 24. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление в нашия град и считате, че трябва да бъде отразено.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).