Читателка сигнализира за голям проблем в центъра на Бургас! Какво мислите вие?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (10)
09:02 / 15.07.2021
3429
Бургазлийка изрази притеснението си пред Burgas24.bg, че велосипедисти и тротинетки профучават с бясна скорост по централните улици на града. Според нея тези участници в движението нямат място там и са предпоставка за инциденти.

Ето какво гласи сигналът на нашата читателка Маргарита Райкова:

Искам да подам сигнал за движещи се с висока скорост велосипеди, тротинетки и електрически тротинетки по ПЕШЕХОДНИТЕ зони ул. "Александровска" и ул. "Богориди" в Бургас.

Първо, тези средства за придвижване нямат място по тези улици изобщо и второ, скоростта, с която се движат е доста висока и определено при скорост от 50 км/ч човекът няма време за реакция, ако недай си боже, друг реши да промени посоката си на движение или да спре изведнъж. Напоследък съм доста по - притеснена, тъй като имам малко бебе, което разхождам, и често ми се налага да се обръщам назад, за да видя не се ли задава я тротинетка, я велосипед, я скейтбордист. Ставам свидетел на шокиращи ситуации. Виждала съм група тийнейджъри на велосипеди да блъскат възрастна жена, бутаща бебешка количка, да се разминават на косъм със забързани пешеходци, да са на косъм от сблъсък с много малки, навярно наскоро проходили деца. Имам приятели с малки деца, които въпреки че живеят в центъра на града, не излизат на разходка с децата си в центъра, защото трябва да са извънредно бдителни и се притесняват от инциденти с колела или тротинетки.

Мнозина са наясно, че има глоби, но когато няма кой да ги санкционира, си правят, каквото решат. Повечето хора, каращи с такава бясна скорост, е видно изобщо не разсъждават. Не предвиждат, че възрастен човек, например, може да се измори и да спре изведнъж или че малко дете може да хукне в коренно противоположна на досегашната си посока и минават на сантиметри от такива пешеходци.

Нямам нищо против велосипедистите по принцип, и аз обичам да карам колело, но не са тези местата, на които трябва да се кара. Имаме си Морска градина, изградени велоалеи на много места, така че, смятам че е възможно, когато минават по главните улици на града, велосипедистите да слязат и да си бутат колелата.

 Мисля че това е доста сериозен проблем и не знам защо не се прави нищо по въпроса. Моля Ви да го отразите.  

Задължително дайте своето мнение в коментар под новината!

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на novini@burgas24.bg, на телефони 0886 49 49 24, 0700 450 24 или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).