Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Читателка сигнализира за голям проблем в центъра на Бургас! Какво мислите вие?
Автор: Иван Сотиров 09:02 / 15.07.2021Коментари (10)3350
©
Бургазлийка изрази притеснението си пред Burgas24.bg, че велосипедисти и тротинетки профучават с бясна скорост по централните улици на града. Според нея тези участници в движението нямат място там и са предпоставка за инциденти.

Ето какво гласи сигналът на нашата читателка Маргарита Райкова:

Искам да подам сигнал за движещи се с висока скорост велосипеди, тротинетки и електрически тротинетки по ПЕШЕХОДНИТЕ зони ул. "Александровска" и ул. "Богориди" в Бургас.

Първо, тези средства за придвижване нямат място по тези улици изобщо и второ, скоростта, с която се движат е доста висока и определено при скорост от 50 км/ч човекът няма време за реакция, ако недай си боже, друг реши да промени посоката си на движение или да спре изведнъж. Напоследък съм доста по - притеснена, тъй като имам малко бебе, което разхождам, и често ми се налага да се обръщам назад, за да видя не се ли задава я тротинетка, я велосипед, я скейтбордист. Ставам свидетел на шокиращи ситуации. Виждала съм група тийнейджъри на велосипеди да блъскат възрастна жена, бутаща бебешка количка, да се разминават на косъм със забързани пешеходци, да са на косъм от сблъсък с много малки, навярно наскоро проходили деца. Имам приятели с малки деца, които въпреки че живеят в центъра на града, не излизат на разходка с децата си в центъра, защото трябва да са извънредно бдителни и се притесняват от инциденти с колела или тротинетки.

Мнозина са наясно, че има глоби, но когато няма кой да ги санкционира, си правят, каквото решат. Повечето хора, каращи с такава бясна скорост, е видно изобщо не разсъждават. Не предвиждат, че възрастен човек, например, може да се измори и да спре изведнъж или че малко дете може да хукне в коренно противоположна на досегашната си посока и минават на сантиметри от такива пешеходци.

Нямам нищо против велосипедистите по принцип, и аз обичам да карам колело, но не са тези местата, на които трябва да се кара. Имаме си Морска градина, изградени велоалеи на много места, така че, смятам че е възможно, когато минават по главните улици на града, велосипедистите да слязат и да си бутат колелата.

 Мисля че това е доста сериозен проблем и не знам защо не се прави нищо по въпроса. Моля Ви да го отразите.  

Задължително дайте своето мнение в коментар под новината!

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на novini@burgas24.bg, на телефони 0886 49 49 24, 0700 450 24 или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.08.2021 г.
0
 
 
Кметът Д. Николов и всички наредени на длъжности и синекурни службици в неговата община имат огромна вина за превръщането на морската градина в магистрала за велосипеди и тротинетки. Превърнала се е на магистрала! Всъщност ако кмета благоволи да се покаже сред хората бързо ще види че място за пешеходци в Бургас НЯМА. Дори и по главната улица, тротинетките си хвърчат, а колкото до различните видове хрантутници в различните видове полиции - те си спят сладко и си взимат заплатките. Кметеее, Кмете идват избори!!!
Aнонимен
на 26.07.2021 г.
0
 
 
Общината и полицията имат голяма вина, затова че в чисто ПЕШЕХОДНИ зони не можем да си разхождаме децата. Защо не ги глобяват и санкционират??? Какво чакаме? Да убият дете ли? А кой ще ни възмезди за чисто психологическите поражения върху децата ни? Цялото това оглеждане във всички посоки заради малка Група лумпени на велосипеди, ще им нанесе жестоки поражения на психиката. Бургас, става за смях, ЗАЩОТО и КАТ и полицията, както и Общинска полиция се страхуват да глобят водачите на ATV и тротинетки, за да не обидят кмета Димитър Николов, който в манията си за вело-алеи, загуби десетки хиляди деца и пешеходци. СРАМ!!
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Проблемът не е във велосипедите и тротинетките ,а в скоростта с която се придвижват. Що се отнася до велоалеите,аз като колоездач и родител ,винаги съм нащрек за разхождащи се деца и родители по самите велоалеи или пресичащи такива,така че и там проблемът има две страни.Също по главните пешеходни улици преминават и автомобили на различни служби,че даже и лични,не винаги с минимална скорост.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Напълно съм съгласна! Кметът трябва да се ангажира с решаването на този проблем, който съществува от години! Защо можеше да ангажира полицаи да следят за носенето на маски, а за това не може???
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Общината и полицията имат голяма вина, затова че в чисто ПЕШЕХОДНИ зони не можем да си разхождаме децата. Защо не ги глобяват и санкционират??? Какво чакаме? Да убият дете ли? Къде е кметът, да види как на всички им се свиват сърцата заради прословутия му ВЕЛО-проект? По цял свят хората излизат да се отпуснат, а превръщайки пешеходната зона във вело-алея ние излизаме все едно на магистралата!!!
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Има една дума за възмутената дама, увсъ! Окей, ел тротинетките са бествие но да караш колоездачите да карат само по велоалеи е абсурдно - две трети от града е недостъпен така Колелото не е само каране за удоволствие но и човек да си свърши някаква работа без да ползва кола и да плаща синьо бембени зони! Доколото помня на Богориди вече бяха глобявали колоездачи Такива платени клакьори на власттам която се чуди как да удря глоби за всичко анй-ги мразя!
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Абсолютно съм съгласна! Това вече е проблем за всички независимо от възрастта. Все да се оглеждаме и да сме нащрек :(
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Пълни глупости пишете. В цяла европа колелата са абсолютно на всякъде. Просто нашите велосипедисти и пешеходци нямат грам култура на придвижване. В момента съм на екскурзия в Италия, тук колелата са с най голямо предимство. Бях си взел колело под наем и чак се учудих, че пешеходците ми дават предимство. Просто всички сте големи егоисти и само умеете да мрънкате без да виждате проблем в своето поведение и държание.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Всичко е доста сбъркано тук. За ППС трябва да има отделно платно за движение на пътя а не обособена зона в границите на пешеходната. Така постоянно има проблеми между хората, кой е спредимство на тази обособена зона, но в България е в сила закона - Оправяйте се сами
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Напълно съм съгласен и ние имаме малко дете и не се чувстваме спокойни когато се разхождаме в центъра. Трябва да се направи нещо по този въпрос.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: