Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Циганин предизвика взрив и разтресе 18-етажен блок в "Славейков"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 29.04.2015Коментари (2)2960
©
Мургав работник разтресе 18-етажен блок в бургаския ж.к. "Славейков" и предизвика взрив, съобщава "Флагман". Циганинът бил нает да почисти избените помещения на високата жилищна сграда, в която живеят над 600 души. Идеята на местните жители била да има условия в подземното пространство на блока, общите части да бъдат чисти и спретнати и наели работници. Докато си вършели работа по отстраняването на остатъчните тръби на "Топлофикация", от която са се отказали всички живущи, мургавите работници се полакомили да отрежат една от тръбите, за да е по-дълга и да струва повече при продаването й в пункт за изкупуване на метали.

Няколкото сантиметра повече материал за ромите обаче се оказал взривоопасен. Бил засегнат кабел, който предизвикал буквално експлозия.

"Имах чувството, че избухна бомба", разказа жител на блока. Само бързата намеса на домоуправителя и пожарната предотвратила сериозен пожар в сградата, където живеят много възрастни хора и млади родители с бебета.

Целият блок мирише на изгоряло, но светкавичната реакция на Пожарната е предотвратила по-сериозни последици. Виновният работник е без сериозни наранявания. Няколко минути по-късно той дори си поръчал кафе, за да се отърси от стреса.

Сирените на дошлите на мястото на нелепия инцидент пожарна и линейка стреснаха жителите на околните блокове, тъй като малко преди това Бургас беше разтърсен от мощен взрив, който се чу в целия град.

Оказа се, че между двата случая няма никаква връзка, а просто съвпадение във времето. Минути преди пожарната да се отправи към "Славейков" заради некадърния работник, гръмна взрив в каменната кариера в квартал "Горно Езерово".

"Възможно е и в блока хората да се усетили разтърсването заради кариерата, а не заради инцидента в мазето, но така или иначе - пожар имаше тук, но реагирахме бързо и веднага дойдоха пожарникарите, както и линейката, на 5-тата минута бяха тук", казаха жители на блока.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Толкова ли е трудно да се разбере,че от мангал става само вакса!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: