Циганин предизвика взрив и разтресе 18-етажен блок в "Славейков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:55 / 29.04.2015
2963
Мургав работник разтресе 18-етажен блок в бургаския ж.к. "Славейков" и предизвика взрив, съобщава "Флагман". Циганинът бил нает да почисти избените помещения на високата жилищна сграда, в която живеят над 600 души. Идеята на местните жители била да има условия в подземното пространство на блока, общите части да бъдат чисти и спретнати и наели работници. Докато си вършели работа по отстраняването на остатъчните тръби на "Топлофикация", от която са се отказали всички живущи, мургавите работници се полакомили да отрежат една от тръбите, за да е по-дълга и да струва повече при продаването й в пункт за изкупуване на метали.

Няколкото сантиметра повече материал за ромите обаче се оказал взривоопасен. Бил засегнат кабел, който предизвикал буквално експлозия.

"Имах чувството, че избухна бомба", разказа жител на блока. Само бързата намеса на домоуправителя и пожарната предотвратила сериозен пожар в сградата, където живеят много възрастни хора и млади родители с бебета.

Целият блок мирише на изгоряло, но светкавичната реакция на Пожарната е предотвратила по-сериозни последици. Виновният работник е без сериозни наранявания. Няколко минути по-късно той дори си поръчал кафе, за да се отърси от стреса.

Сирените на дошлите на мястото на нелепия инцидент пожарна и линейка стреснаха жителите на околните блокове, тъй като малко преди това Бургас беше разтърсен от мощен взрив, който се чу в целия град.

Оказа се, че между двата случая няма никаква връзка, а просто съвпадение във времето. Минути преди пожарната да се отправи към "Славейков" заради некадърния работник, гръмна взрив в каменната кариера в квартал "Горно Езерово".

"Възможно е и в блока хората да се усетили разтърсването заради кариерата, а не заради инцидента в мазето, но така или иначе - пожар имаше тук, но реагирахме бързо и веднага дойдоха пожарникарите, както и линейката, на 5-тата минута бяха тук", казаха жители на блока.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).