Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Цветан Цветанов похвали кмета на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 13.06.2015Коментари (0)1577
"Информационният център на Мария Габриел ще бъде от голямо значение за всички бургазлии и за цялата Бургаска област, за да усетят хората и видят какво могат да получат от ЕС и какво означава ЕС. Днес трябва да заложим на силна и обединена Европа и с това, което прави ЕНП, а ГЕРБ е част от това политическо семейство". 

Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на Европейския информационен център на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел в Бургас.

Той сподели, че ако не беше и политиката, която реализира кметът Димитър Николов от 2007 и 2011 г., надали в Бургас щеше да има подобен информационен център и ГЕРБ щеше да има тези успехи в развитието на града. 

"Искам да благодаря на депутатите, с които работим в парламента, тъй като без тях няма как да подкрепяме политиките, които се реализират от местната власт, няма как да не подкрепяме и правителството, което успя да върне доверието на ЕС към България. 

Това, което трябва никога да не забравяме, е как изглеждаше Бургас в началото на 2007 година и как изглежда сега. Всичко това, което правим, е плод на един много силен отбор, който има капацитет, своето многообразие от експерти и това допринася за повишаване на очакваните от хората политики", сподели Цветан Цветанов при официалното откриване на Инфоцентъра. 

Той припомни политическата кариера на Мария Габриел и нейните професионални успехи през годините.

"Когато учредихме партията през 2007 г. тя бе активна и потърси контакт с нас. Видяхме нейния потенциал, искахме тя да работи за България и да бъде част от политиките, които осъществява ПП ГЕРБ.

Така тя стана евродепутат и ние можем да се гордеем с това, което тя направи - спечели безапелационно наградата "Евродепутат на годината" за 2013 г. в категорията "Равенство на половете". Мария Габриел допринесе много за Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) да се подпише споразумението с ЕП и да може български граждани и инвеститори от ОАЕ да посещават България и ЕС без визи. 

Мария Габриел е човекът, който от началото на мандата си от 2014 до 2019 година като евродепутат открива много информационни офиси в цялата страна. Тя много искаше да има такъв и в Бургас и жителите на града да я приемат открито и с доверие", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов изрази благодарности към Димитър Николов за всички усилия за развитието на Бургас.

"Не мога да не спомена успехите и на Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, която бе зам.-кмет на Бургас с голям капацитет, след това зам.-министър на МОСВ и депутат. Искам да благодаря и на г-жа Танева, министър на земеделието и храните, която допринася много за развитието на всички региони в страната".

Председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ сподели какво ще направят евродепутатите от ПП ГЕРБ - в края на месеца ще има посетителска група на всички областни кметове. "Искаме да засилим връзката между местната власт, ЕП и всички европейски институции, които имат пряко отношение към развитието на регионите. 

Димитър Николов е един от генераторите за всички тези срещи. По време на церемонията Цветанов обяви, че евродепутатите от ГЕРБ подготвят и посетителски групи от младежи, жени, предприемачи , старейшини от ГЕРБ. На младежите от ГЕРБ се дава възможност за един месец 30 младежи, членуващи в партията, да бъдат на стаж в ЕП. 

"Това е ангажимент на евродепутатите и всяка област ще има представител за по един месец като асистенти на евродепутатите, за да придобият представа за това какво работят. През 2018 година България ще председателства ЕС. Това означава, че трябва да подготвим млади кадри и това може да стане само когато имаме подобни политици, които ни представляват в ЕП".

Цветан Цветанов специално приветства петокласничката Магдалена Виденова от Бургас, която спечели награда в националния ученически конкурс на евродепутата Мария Габриел и присъства на откриването на центъра. 

Събитието уважиха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, народните представители от ГЕРБ-Бургас, зам.-областният управител Владимир Крумов. 

На откриването на информационния център присъстваха още общински съветници от партията, представители на младежки организации.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: