Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Цветни ателиета и театрални постановки през уикенда в Бургас – заведете децата да се забавляват на открито
Автор: Екип Burgas24.bg 14:27 / 12.04.2022Коментари (0)609
©
"Работилница за цветни фантазии", "Сапунени мехури", Ателие за изработка на мандали, Цветни игри за цветя и великденски яйца, както и два куклени спектакъла – "Мишлето" и "Галената дъщеря", очакват деца и родители на 16 и 17 април /събота и неделя/. Всички творчески ателиета ще се проведат на улица "Алеко Константинов", а куклените спектакли на открита сцена "Охлюва", Културен център "Морско казино".

Организирането на великденски празник за децата на Бургас се превърна в любима традиция. И тази година малчуганите и техните родители ще се забавляват на открито в различни креативни работилнички и неусетно, през удоволствието от играта, ще научат интересни факти, свързани с цветята, Великден и пролетта.

Празничният афиш започва с "Работилница за цветни фантазии" от 11 часа на 16 април /събота/. Тогава малчуганите ще се запознаят с техниките намотаване, тъкане и различни преплитания. Крайният резултат ще бъде кукла - плод на собственото им въображение. Заниманието е забавно и откривателско. Подходящо е за участници на възраст от 4 до 12 години.

От 12 часа започва ателието "Цветни игри за деца – анимация". Обединяващата тема на игрите в тази анимация са цветята и великденските яйца. Тяхната красота ще се слее с радостта и вълнението на децата и заедно ще изградят атмосферата на пъстър празник.

"Мишлето", детски театрален спектакъл без думи, ще очаква своята публика от 17.00 часа на открита сцена "Охлюва". Сюжетът включва четири миниатюри за приключенията на едно мишле. То се учи да споделя с другите, да не се опитва да имитира, а да бъде себе си, да бъде с добро сърце и най-важното - да има приятели.

През втория ден, 17 април /неделя/, програмата започва със "Сапунени мехури" от 11 часа. В тази анимация децата ще се включат в различни игри, събрани от четирите краища на света. В някои от тях участниците ще трябва да демонстрират бързината си, в други точността си, трети ще се харесат на тези с остра мисъл, но едно е сигурно – всички ще се забавляват от сърце. Ателие за изработка на мандали е с начален час 12.00. В това занимание децата ще могат сами и с помощта на артистите да си изработят оригинални мандали от различни хранителни продукти като боб, леща, паста, слънчогледови семки и др. Артистите са подготвили примерни модели, подчинени на идващата пролет и Великденските празници.

Кукленото представление "Галената дъщеря" ще постави финала на двудневната инициатива от 17.00 часа на сцена "Охлюва". Спектакълът разказва историята за галената дъщеря - чакано, желано дете, но доста разглезено. Красивата мома не разбира от никаква работа, не може да готви, не може да изчисти къщата. Ето че става мома за женене и започват да идват ергени, но все неподходящи, все такива, на които майка й не иска да я даде.

Великденски детски празник се организира от Община Бургас, в партньорство с Фондация Арт Бюро, Театрална компания "Арт Ленд" и Уличен куклен театър "Мале-мале".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: