Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Цветното изложение "Флора Бургас 2021" очаква първите си посетители утре
Автор: Иван Сотиров 14:04 / 07.05.2021Коментари (0)2123
©
Националната изложба на цветя "Флора Бургас“ ще очаква своите първи посетители и клиенти в събота, 8 май. Тя ще продължи до 16 май. В зелените площи край експоцентър "Флора“ в Морската градина ще откриете продукцията на фирми и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти.

Сред интересните акценти в новото издание са туберозата – цветето, чийто аромат се използва като основен елемент на редица от най-добрите парфюми в света, както и български производители на английските рози на David Austin. Както всяка година, очаквайте атрактивни едроразмерни външни цветни инсталации, разнообразие от кактуси, красиви и ароматни сезонни цветя, луковици, а също така полезни за всеки градинар инструменти, техника и поливни системи.

От съображения за здравна безопасност, тази година изложението ще се проведе изцяло на открито. В зелените пространства ще бъдат аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати снимки.

Специална част от "Флора Бургас 2021“ ще бъде изложбата на картини "Пролетни цветя". Неин организатор е Дружеството за анималисти, флористи и научни илюстратори ДАФНИ и медийната платформа за цветя, градини и паркове "ЦВЕТЕН ЛАБИРИНТ".

Интересeн факт, свързан с изложението тази година, е, че студенти от НХА работиха върху идеята за рекламната визия на "Флора Бургас“. Творческото предизвикателство приеха почти тридесет млади автори. Творбите им, освен красиви и креативни, носят вдъхновение и един нов, модерен прочит на темата за Националната изложба на цветя.

Проф. д-р Николай Младенов - катедра "Плакат и визуална комуникация“, доцент Димо Колибаров - Директор ФИЛИАЛ БУРГАС НА НХА, и представители на Община Бургас отличиха проектите на Теа Антонова, Габриел Петров, Габриела Терзиева и Мина Дичева, чиято вдъхновяваща визия бургазлии ще могат да видят в някои от летните рекламни материали на Община Бургас. Предложението за плакат на Теа Антонова бе избрано за матрица на рекламните материали за "Флора Бургас 2021“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: