Цял блок в "Славейков" скочи срещу таксиджии! Спретнали си тоалетна до домовете им, лятото не ги оставяли да спят!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:26 / 28.03.2018
20356
Съседи от блок 41 в ж.к. "Славейков" настояват за премахване на таксиметрова стоянка, намираща се пред вход 1 на сградата. Освен че заемат местата им за паркиране пред жилищата им, таксиджиите са превърнали района в тоалетна. Нощите им лятото били кошмарни заради шума от радиостанциите и музиката, която се чувала от такситата. Обитателите на блока са написали писмо до институциите, сред които кмета на Бургас, областният управител и омбудсмана, установи справка на Burgas24.bg.

"Ние живущите в бл. 41 на ж.к. "Славейков"   Бургас, остро изразяваме несъгласието си от таксиметровата стоянка пред вх.1 на блока. Обособената стоянка е за шест места, които заемат цялата площ пред входа и няма място за личните ни автомобили, които са с адресна регистрация бл.41 вх1. Паркоместата са ограничени и от наличието на спиращи автомобили на студенти от ВХТИ, провокирани от платената бариера на входа на университета. От години живеем в затруднение от ограничението на паркоместата пред блока, а от 25.02.2018 г. ежедневно служители на общината ни налагат и глоби, затова че паркираме пред входа си, и пречим Що за безумие? - обърнете внимание на автомобилите с наложени глоби за паркиране пред вход 1 на бл.41, Може ли, да плащаш данък по адресна регистрация и да нямаш право да спреш пред адреса си...? Моля, да разгледате създалият се казус и да се разпоредите за анулиране на тези глоби", пишат недоволните граждани.

Друг основен на живущите там е замърсяването, причинено от таксиметровите шофьори. "Превърнаха в тоалетна района около трафопоста пред входа. Информирали сме и преди година отдел екология на общината, от направената проверка са установили наличната "тоалетна", направили са забележка, но тоалетната остава факт и в момента. В топлите летни дни миризмата в района е непоносима, а вечерите ни са обезпокоявани от шума на радиостанциите и музиката от таксиметровите автомобили, който буквално са под прозорците ни", жалват се още от блок 41 в "Славейков".

"Няма повече да търпим този терор налаган ни от таксиметровата стоянка. Затова настояваме районът около трафопоста да бъде почистен, а таксиметровата стоянка, да бъде преместена незабавно. Ние данъкоплатците от този жилищен район също сме европейски граждани на красивия Бургас и искаме да живеем, като такива, па макар, и в краен квартал", категорични а бургазлиите, които прилагат подписка към писмото си.  

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).