Д-р Румяна Каменска е личният лекар в Бургаско с най-много поставени ваксини

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:28 / 21.09.2021
2128
Грамоти за постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната  кампания получиха екипът на имунизационен кабинет към РЗИ-Бургас  и общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска. Отличията, от името на министъра на здравеопазването, връчи областният управител проф. Мария Нейкова.

"Високите резултати, постигнати по отношение на поставения брой ваксини, говори за доверието на Вашите пациенти. За съжаление, дефицитът на доверие е сред причините страната ни да изостава в имунизационната кампания. Споделяйте опит с колегите си. Необходима ни е пълна мобилизация, за да се справим“ – каза областният управител по време на награждаването и допълни, че личният авторитет на всеки лекар е от особено значение в борбата с фалшивата информация.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров получи грамотата от името на колегите си в имунизационния кабинет. Там, от началото на годината, са поставени 26 547 дози от одобрените ваксини. Екипът на здравната инспекция работи от ден първи на кампанията при пълна мобилизация. "Колегите не са почивали, дават всичко от себе си, за да бъдат полезни на обществеността. Благодаря им. Ваксините са единственият начин да си върнем нормалния начин на живот. Страните в Европа са със средна ваксинация между 75 и 90%.“ – с тези думи Паздеров прие грамотата, подписана от министър Стойчо Кацаров.

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска, която работи в Клиника "Бургас“, е сред медиците в страната, в чиято практика са поставени най-голям брой ваксини. Техният брой за периода от 1 януари 2021 г. е 712. Грамотата от нейно име прие колегата й д-р Деспа Георгиева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
01.09.2021 Тревожни данни за разпространението на вируса в Бургаско
01.09.2021 Лекуват 5 деца с COVID в УМБАЛ Бургас
19.08.2021 Ужас! Половината от починалите с коронавирус у нас за последните 24 часа са от Бургаско!
12.08.2021 Кръчмарски протест и днес в Бургас! Закана: Блокираме движението във всички посоки!
11.08.2021 Стъки захапа здравния министър от протеста на ресторантьорите в Бургас
11.08.2021 Бургаски депутат: Трябва да има дебат за план и мерки за следващия летен
сезон
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).