ДБГ: В "Победа" не спазват правилата! Поставете квартала в изолация!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (4)
14:40 / 19.03.2020
8274
Да бъдат затворени всички входове и изходи на квартал "Победа". Влизането и излизането да става единствено и само през полицейски пунктове срещу предоставяне на лична карта. Това предлагат общинските съветници от ДБГ-Бургас.

"Рано тази сутрин получихме изключително тревожен сигнал по отношение на неспазването на въведените ограничения против разпространението на COVID 19 в квартал Победа. От изпратения до нас видео материал става ясно, че жителите на квартала не се съобразяват с предприетите мерки за сигурност. Нещо повече – извършва се търговия на открито, което предполага голямо струпване на хора и съответно крие рискове за живота и здравето на всички. Доколкото разбираме, на входа на квартала има патрулиращи служители на реда, но те явно не могат да ограничат масовите събирания на ромите", съобщават с тревога от ДБГ.

Предвид вече установения случай на короновирус в област Бургас от ДБГ призовават кмета на Бургас да затвори всички входове и изходи на квартал "Победа", след като живеещите там не се съобразяват с извънредното положение. Влизането и излизането да става единствено и само през полицейски пунктове срещу предоставяне на лична карта.

От ДБГ имат информация, че самите служители на реда изпитват притеснения да навлизат във вътрешността на квартала от страх за сигурността си. Също така, една част от тях не разполагат с нужните предпазни средства.

"Наясно сме, че има създадена организация за ромските махали на нашата територия, както и за инструкциите, които дават ежедневно медиаторите, но явно към този момент те не дават нужния резултат", добавят от ДБГ.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).