Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Да помогнем на една бургаска майка да живее и да отгледа детето си!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:25 / 19.06.2017Коментари (1)22784
©
Мария Георгиева е изправена пред най-трудното предизвикателство, което може да срещне една жена по пътя си. Нейни близки се свързаха с Burgas24.bg с молба да разкажем историята й и да призовем всеки, който е съпричастен към болката й и има възможност, да помогне.

Мария Ангелова Георгиева е родена през 1984 година. Мария е от Бургас, майка е на 6-годишен син. През месец май 2013 година, когато е била на 29 г., е диагностицирана с най-страшната диагноза за една жена - рак на дясната гърда. Тогава тя претърпява дисекция, след което се налага цялостна мастектомия на дясната гърда и лимфите, поради забелязани и други огнища. Назначено й е лечение - 6 курса химиотерапия и 21 курса лъчетерапия.

"Веднага след това минах на хормонално лечение. Единствено мисълта за моето дете ме крепеше. Успях да превъзмогна съпровождащата болка и да надвия смъртта този път", разказва с болка младата жена.

През 2014 г. е направена и реконструкция на дясната гърда, като половината от разходите са поети от Здравната каса, а другата половина е осигурена от семейството й. Мария и близките й заживяват с мисълта, че лечението е успешно и тя продължава да води пълноценен живот, работи и се грижи със съпруга си за 6 -годишния им син. За жалост лечението не е дало желания резултат.

През февруари 2016г. болестта се връща отново с пълна сила. По тялото на Мария се появяват нетипични образувания и ужасът отново започва. Хистологично изследване показва, че има кожна разсейка. Пак започва лечение. При едно от посещенията в онкологична болница в София, пациенти, претърпели оперативна намеса във връзка с ракови заболявания, я насочват към онкологична клиника в Истанбул, в медицински център "Анадолу". Мария решава и отива до центъра в Турция. Резултатите от изследванията там се оказват повече от плашещи. Младата жена е с разсейки в черния дроб, лимфите на врата, мишниците и гръдната кост.

"Всеки по различен начин възприема такъв тип новини, но за мен това е равносилно на смърт. Професорите там ме успокояват, че имам шанс за живот, имам шанс да се радвам на прекрасния живот с детенцето ми, но само след агресивно и скъпо струващо лечение", споделя Мария. Тя се решава на тази поредна крачка в името на живота и този на детето й.

Освен че е болезнено, назначеното й лечение е твърде скъпо. Всяка седмица Мария посещава турската клиника за химиотерапия. Това ще продължи според прогнозите на докторите,докато се намери подходящата терапия,с която може да се стопира болестта.

Семейството вече се изправя пред финансова невъзможност да поеме разходите по лечението. За целия курс на лечение са нужни между 70 и 80 хиляди лева.

"Никога не бях си мислила, че може да се стигне до тук - да се обърна с просълзени очи и да споделя болката си с хората. Нуждая се от помощ повече от всякога. Боря се не само за собствения си живот, а и за този на сина ми. Той е на 6 години. Със семейството ми имаме мечти, искаме да го образоваме, да му покажем радостите от живота, да го направим достоен гражданин. Не мога да допусна да го оставя без майка. Нужна съм му. На никой не му е лесно днес. Със свито сърце се обръщам към всеки един от вас за помощ. Помогнете ми да живея, за да бъда със семейството си, да мога да дам онова, което една майка може и трябва да даде на сина си!", разказва за болката си Мария.

Младата жена и нейното семейство благодарят предварително на всеки, който ще им помогне за лечението в чужбина!

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ЛЕВА:

Райфайзенбанк

BG62RZBB91551008252361

PayPal: paypal.me/MariaGeorgieva

Мария Ангелова Георгиева




Още по темата: общо новини по темата: 1
23.06.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано тази Българска истрадала майка да и помогнат финансово хора с хора с възможности за да се радва занапред на синът си има неговите успехи в живота дано бялата лястовица на надеждата кацне на рамото и !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: