Да помогнем на ученик от Търговската гимназия!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:09 / 20.03.2017
3026
На 28 февруари Христо Тонев се прибира от Търговската гимназия, където е ученик в 12 клас, и получава силни болки в дясното око и главата. След няколко дена безуспешно лечение в Бургас, заминава за град Варна в очна болница "Света Петка". 

Прегледът е труден, поради болките, силното сълзене на очите и светлобоязън. Въпреки всичко лекарите виждат отлепяне на хориоидеята и изказват предположение за отлепяне на ретината. Назначава сe ново лечение и контролен преглед след седмица. След контролата се установява разкъсване на ретината и се препоръчва преглед и незабавна операция в София. 

Родителите биват насочени към националната консултантка по офтамология и специалист по ретина професор доктор Ива Петкова. Тя дава становище, че операцията, която трябва да се извърши е изключително сложна и трябва да се направи в клиника в Белгия, град Антверпен, в най-скоро време, поради гигантското разкъсване на ретината. За родителите е непосилна сумата по операцията и учители и съученици на Христо от Търговската гимназия, както и ПГПНЕ "Гьоте", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ПГМЕЕ - Бургас са поставили дарителски кутии в сградите си за събиране на средства за операцията.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на семейството, може да го направи, като дари сума на:

IBAN: BG 77 IORT 7378 1000 9104 00

BIC: IORTBGSF

INVESTBANK

Николина Тонева


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).