Даниела Стойкова представя виртуална изложба, посветена на 8 март

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:18 / 28.02.2022
694
В началото на месец март ще бъде открита онлайн изложба "За дамите с любов“ от художничката Даниела Стойкова. Тя е посветена на празника на всички дами 8 март и на настъпването на пролетта.

В изложбата ще се насладим на свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и абстрактни картини с цветя, които поднасяме в знак на почит към българските жени и най-вече към нашите майки, баби и роднини, които заслужават безкрайно уважение и любов. Изложбата е посветена също така на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жените от нашето минало и история.

Картините на цветя по традиция са свързани с имената на българките: Теменужка, Роза, Лилия, Маргарита други. Всяка една картина с маслени бои представя различно цвете, по абстрактен или експресивен начин. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки, кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката Даниела Стойкова поднася букет под формата на картината с лилии "Оранжево настроение".

Чрез творбите си с маслени бои художничката Даниела Стойкова се стреми да зареди хората с позитивна енергия, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запомнящи се, създават пролетно настроение и усещането за топлина и хармония. Те се отличават с оригинален и разпознаваем от публиката стил. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани чрез пастозна техника с наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни.

Изложбата включва общо 30 маслени картини с цветя и може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас
Две автобусни линии в Бургас с извънредни курсове в празничната н...
Лоша прогноза за времето отменя откриването на островния сезон кр...
Тя е лекар в Бургас и е единственият лекар у нас в инвалидна коли...
В Бургас всичко е възможно! Боядисаха интересно яйце
Удар на бургаските митничари: Хванаха луксозно яхтено оборудване ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).