Данъчни извършиха над 800 проверки по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:07 / 01.08.2022
533
24 запечатани търговски обекта, 145 акта за неиздаване на касови бележки и разлики в касовите наличности, три зали с установени нарушения при извършване на хазартна дейност и над 800 проверки на Националната агенция за приходите по Южното Черноморие за месец юли са резултатите от контролната кампания на приходната агенция по спазване на данъчното и осигурително законодателство през активния летен туристически сезон, съобщават от НАП Бургас. Продължават и целодневните наблюдения на служителите от звеното за фискален контрол на големите складове за плодове и зеленчуци и хранителни продукти в региона.  Засиленият контрол подобрява фискалната дисциплина, данъчните отчитат също и устойчива тенденция при доброволното спазване на правилата и изискванията.

Под активно наблюдение са поставени над 2000 обекта по българското крайбрежие. В рамките на продължаващата кампания  при извършването на контролни покупки активно се прилага способът "таен клиент“. Данъчните инспектори извършват и явни наблюдения, при които в рамките на няколко дни в реално време се следят продажбите и резултатите се сравняват с предходни периоди. 

От НАП апелират да се изискват касови бележки при всяка покупка и напомнят,  че и през тази година гражданите също могат да осъществяват контрол върху отчитането на приходите чрез изтегляне от Goodle Play или App Store на мобилното приложение на НАП – NRAMobile. То дава възможност при сканирането на QR кода на издадена касова бележка веднага да се провери дали тя е регистрирана в НАП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).