Дариха портрети на Васил Левски в много бургаски училища

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:38 / 15.03.2019
1156
Продължавайки един от най-устойчивите проекти "Левски сред нас" членовете на Ротаракт клуб Бургас-Пиргос решиха да напомнят на своите съграждани за делото и живота на Васил Левски и да ги върнат към онзи морал и ценностната система, в които трябва да се стремим да възпитаваме новото поколение. По повод навършването на 146 години от обесването на Левски, бяха поднесени венец в знак на уважение и почит към Апостола на 19 февруари в Морската градина в Бургас. От клуба поеха и инициативата да разпространят неговият лик сред деца и възрастни, в начални училища, гимназии и на публични места в града, където повече хора да могат да си спомнят за неговото дело, да се почувстват горди, а защо не и да се възроди националното ни съзнание.

Портретът на Васил Левски беше разпространен първо в училищата, за да може бургаските ученици да си припомнят и да се заинтересуват повече. Всеки уважаващ себе човек би трябвало да иска да разбере повече за историята на народа си и за великите дела на предците си. Особено за децата е важно да научат какво е постигнал човек, воден само и единствено от любов към родината.

Дарени бяха портрети на Левски в много бургаски училища, сред които:  СУ "Добри Чинтулов“, ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията“, ГРЕ "Г.С. Раковски“, СУ "Епископ Константин Преславски“, НБУ "Михаил Лъкатник“, ОУ "Антон Страшимиров“. Всички те не просто приеха портрета в техните сгради, учебни стаи и кабинети, а и прегърнаха идеята по-често да напомнят за делата и думите на нашите велики предци.

Ротаракт Бургас – Пиргос благодари за доброто посрещане във всички училища и призовава всички бургазлии, които срещнат портрета на Васил Левски на някоя автобусна спирка, пътувайки за работа или просто минавайки по улицата, да се спрат и да си припомнят неговите думи.

Основната цел на проекта е да се напомни на хората да бъдат по-сплотени и задружни и всеки един от нас да допринесе за положителна промяна на обществото, връщайки малко "поостарелите“ ценностна система и безкористен начин на живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).