Дават над 3 млн. лв за изграждане на пътна инфраструктура в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:28 / 16.08.2023
1754
Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. на Община Бургас ще се предоставят средства в размер до 3 390 564 лв. с ДДС за изграждане на елементи на общинска пътна инфраструктура: "Нова улица от о.т.1 - о.т.2 - о.т.3 до о.т.4 за обслужване на УПИ П-3860, бивш масив 19, местност "Оникилика“, гр. Бургас“, част пътна: I-ви етап, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ - улично осветление.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Изграждане на предприятие за брониране и производство на военна техника“ в град Бургас, община Бургас, област Бургас на "Интернешънъл Арморд Груп БГ“ ЕООД.

Инвестицията по проекта е в размер на 20.821 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него първоначално ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С изграждането на техническа инфраструктура ще се създадат условия за реализиране и на бъдещи инвестиционни намерения, като по този начин ще се подкрепи развитието на бизнеса и разкриването на допълнителни работни места. Трасето на улицата съответства на предвижданията на ОУП на община Бургас и на Генерален план за организация на движението на град Бургас.

Новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели: "Атлантик“ АД, "Термопласт“ АД, "Чикън Груп“ ООД, "Дени Лайтинг“ ЕООД, които извършват дейност в областта на търговията, производството и хранително-вкусовата промишленост, както и Затворническото общежитие от открит тип - ЗООТ "Житарово“, всички бъдещи инвеститори и всички съществуващи и потенциални физически/юридически лица при равни и недискриминационни условия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).