Деца в неравностойно положение се включиха в Европейската седмица на мобилността

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:34 / 16.09.2022
552
Деца в неравностойно положение от Дневния център за деца с увреждания "Св. Николай Чудотворец“ и Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 3 в Бургас се включиха в Европейската седмица на мобилността. По време на своето участие те посетиха Северния плаж, където има специална рампа, която им позволява да стигнат до морето със своите колички.

След разходката по плажната ивица малчуганите се включиха в открит урок, посветен на морето, разделното изхвърляне на отпадъци и опазването на околната среда. Интересни факти по темата им представи зам.-кметът по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина. Тя постави отлични оценки на децата за показаните от тях знания и усърдието им да учат нови неща за заобикалящия ги свят.

Тази година "Европейска седмица на мобилността 2022“ протича под надслов "По-добра свързаност“ като с това се стреми да подчертае и насърчи взаимодействието между хората и местата. Местният акцент, обединяващ всички активности, организирани от Община Бургас в рамките на "Европейска седмица на мобилността 2022“, е посланието "Движение за всички“.

"Нашата цел е средата в Бургас да става все по-достъпна и хората в неравностойно положение да не се чувстват изолирани, а да участват активно в обществения живот“, каза по време на днешното събитие Весна Балтина.

Децата получиха и специална изненада от заведение Джус бар "Фреш“, което им осигури разхладителни плодови напитки.

Идеята на събитията е да се насърчи устойчивата мобилност чрез активен начин на живот, употреба на градски транспорт и други екологично чисти начини на придвижване в градска среда от всички представители на обществото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Да хванеш 120 кг шаран в Бургас и да ти излезе солено
Уникални кадри от нашето море
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).