Децата на Бургас призовават: Помогнете ни да пораснем!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:09 / 05.05.2015
926
"Искам да порасна" - с този призив деца от ОДЗ «Раковина» - Бургас, заедно с доброволци от БЧК, раздадоха балони и превантивни материали на участници в пътния трафик, чрез спиране на движението в двете платна на бул. «Христо Ботев» от представители на Пътна полиция.

Мероприятието е част от редица инициативи за отбелязване на Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН, провеждана в цялата страна под мотото "Спаси живота на децата".

Лице на визитната картичка, която малчуганите раздаваха днес, е 11-годишната Елица от гр. София, класирана на първо място в Националния конкурс "Победи опасността на пътя и в превозното средство!". На гърба на картичката е посланието на децата: "Искам да порасна. За да пораснем ни е нужна помощта на възрастните. Необходим ни е вашият пример, който да следваме. Помогнете ни да пораснем".

В област Бургас седмицата ще бъде отбеляза на територията на всички общини с редица инициативи: беседи, състезания, раздаване на материали, открити занятия по пътна безопасност пред подрастващи и абитуриенти, специализирани полицейски операции по метода «широкообхватен контрол», литургия за здраве на децата - участници в пътния трафик.

Областната програма на събитията се провежда от Областна администрация Бургас, Общинските администрации, ОД на МВР, Регионален инспекторат по образование, БЧК.

Кампанията срещна голяма подкрепа и от страна на местния бизнес, с помощта, на който в Бургас са разлепени плакати с посланието на българските деца, а 2000 визитни картички ще бъдат поставени в институциите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).