Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Делегация от Китай хареса бургаското пристанище за логистичен хъб
Автор: Екип Burgas24.bg 14:05 / 12.10.2015Коментари (0)1917
©
Делегация от Китай посети "Пристанище Бургас" ЕАД през почивните дни. Чуждите експерти се срещнаха с председателя на Съвета на директорите на пристанището Иван Капитанов и изпълнителния директор Диян Димов. Посещението на китайските предприемачи е свързано с работата на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/, който е разкрит към Министерство на земеделието и храните в България. Целта на този център е да насърчи сътрудничеството, търговията със селскостопански продукти, храни и напитки, обмяната на опит и партньорство между 16 държави от ЦИЕ и Китай. В Бургас гостите бяха водени от Васил Гелев, директор на Центъра към българското министерство на земеделието.

По време на посещението си в бургаското пристанище Ли Бин, директор "E-road Ecommerce CO" LTD от град Ханджоу /Hangzhou/, каза, че компанията им е партньор на Alibaba Group - китайска публична компания, която работи в сферата на електронната търговия. Електронната търговия заема все по-голям дял в Китай и за миналата година е отчетен оборот от 50 милиарда долара. Ли Бин съобщи, че за китайските предприемачи представлява интерес разкриването на павилиони и складове под митнически режим в Европа и съответно на територията на Китай. Към момента в Европа има разкрит само един павилион на територията на Германия, но нямат складова база в Източна Европа.

Изпълнителният директор на Бургаското пристанище Диян Димов представи дейността на порта, възможностите за товаро-разтоварна дейност, условията в откритите и закрити складови площи. Той посочи стратегическото място на бургаския пристанищен район, през който преминават няколко основни международни и национални транспортни коридори. Разказа и за преимуществото на порта от свързаността между морския, жп и шосеен транспорт, както и близостта до летище.

По време на посещението си в Бургас гостите от Китай разгледаха пристанище Бургас. Те посетиха новия брегови център за управление на корабоплаването, който е едно от най-модерните съоръжения в Европа за управление на корабния трафик, гарантиращ безопасно плаване и сигурност.

Предприемачите от Китай завиха, че са впечатлени от възможностите, които се предлагат на територията на бургаското пристанище и обмислят идеята за разкриването на логистичен хъб и складове под митнически режим за търговия с различни продукти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: