Депо за трафик на мигранти неутрализираха в Бургаско

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:33 / 10.03.2023
2030
Депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България мигранти бе неутрализирано в резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас. Това съобщиха за "Фокус" от бургаската полиция. В депото, разположено в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево, по време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до магистрала "Тракия", откъдето да бъдат отвозени до София.

Констатирано е, че депото, действало от около месец и е обслужвано от двама български граждани (единия от с. Сърнево, а втория от близкото село Черково). Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи. Двамата българи са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение.

Други 27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от участък “Победа" при Първо Районно управление - Бургас са задържали три лица (две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия).  Служителите от Четвърто Районно управление - Бургас са задържали четирима / трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества (метамфетамин и марихуана) и един - обявен за издирване за повдигане на обвинение. 

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В проверките се включиха служители на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (422):
25.04.2024 Задържаха бус с 12 мигранти, сред тях жени и деца, шофьорът е избягал
19.04.2024 Мнение: "Каналджиите" правят пари за "мрежи", участващи в държавни
институции
18.04.2024 Елена Йончева: Спечелихме тази битка в Европейския парламент
05.04.2024 Шокиращи разкрития за камиона ковчег, в който смъртта си намериха 18 мигранти, натоварени край Зидарово
01.04.2024 Организирано в мрежата: Нападение над мигранти в София 
28.03.2024 Граничари свалиха 7 мигранти от дипломатическа кола
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).