Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Десет проекта ще получат финансиране по новата програма "Общински младежки грант"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 09.08.2022Коментари (0)551
©
Десет проектни предложения ще получат финансиране по новата програма "Общински младежки грант“, изпълнявана от Община Бургас, като част от инициативите по повод Европейската година на младежта` 2022. Одобрените проекти трябва да се реализират до 31 октомври 2022 г., а целта на програмата е подкрепа на проекти на неформални младежки групи и граждански организации, които искат да помагат за развитието на младежката екосистема в морския град.

В пилотната програма участваха общо 24 проектни предложения, които бяха оценявани от жури по няколко основни критерия – добавена стойност от реализирането на инициативата или решаването на проблем на конкретна общност (адекватно представяне на проблема и постигане на желаните резултати), въвличане на местната общност (възможност за участие на повече млади хора; изгражда партньорства между младите, местния бизнес и институциите; ангажира институциите в решаването на адресираната проблематика) и новаторство (иновативен начин за решаване на проблем или намиране на решения по въпроси, касаещи младежта).

Предложенията бяха разгледани от компетентно жури в състав: председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, основателят на "5 км Рън“ Георги Станоилов, журналистът Лалка Кипрова - представител на "Дарик радио“ - Бургас, председателят на КРИБ Бургас Павлин Иванов и Габриела Славова - началник общински отдел "Превенции и младежки политики“.

Одобрените предложения са свързани с вдъхновяване на екологичен начин на живот и култура сред бъдещето поколение, насърчаване на креативността и изявата на младежите, развиване на уменията на бъдещето и предлагане на ценни знания. Тематиките са обвързани със сферите астрономия, география, предприемачество, зелени политики и екология, култура и изкуство, геймърство, благотворителност чрез спорт и музика.

Сред оценените проекти са тези на ученическите съвети на НЕГ "Гьоте“, на ОУ "Христо Ботев“ - Долно Езерово, ПГМЕЕ Бургас, студентски съвет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, Сдружение "Астрономическо училище Бургас“, СНЦ "Български географски портал - Географ БГ“, Сдружение "Отворено пространство Бургас“, Колектив "Денс Фрейм“. Проектите следва да бъдат реализирани в Бургас до 31 октомври.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: