Десети юбилеен спектакъл тази седмица в НУМСИ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:36 / 03.02.2015
822
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Десети юбилеен спектакъл тази седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". Под номер 10 в програмата на проект "На концерт в сряда" ще бъде записан спектакълът "Имало в Бургас...". Този проект бе създаден в началото на учебната година от преподавателите и учениците в учебното заведение, специално за бургаската публика. За всички, които обичат изкуството в различните му форми, за почитателите на театъра, балета, операта, музиката, изобразителното изкуство. За онези, които търсят непрестанно новото, различното, модерното, вдъхновено от старите традиции, но и пропито от неугасващия оптимизъм на новото поколение български артисти.

Спектакълът "Имало в Бургас..." е изграден по стихове на Христо Фотев и Недялко Йорданов, които са синоним на думата "поезия", на думата "море", на думата "Бургас"...
В него умело се преплитат балет, слово и музика. На сцената музикалните изпълнения на младите таланти ще се слеят с изпълненията на децата от актьорските класове на Невена Цанева и Георги Минков и танцьорите от балетните класове на Недко Георгиев.

Стиховете на любимите поети ще бъдат облечени в нова музика, написана специално за този спектакъл от Петя Тончева - преподавател по солфеж и ръководител на Симфоничния оркестър в Музикалното училище.
Специален гост в десетия юбилеен спектакъл ще бъде актьорът и режисьор Христо Симеонов.

За да усетите магията на истинската поезия, заповядайте в сряда - 4 февруари в 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище.

И ще разберете смисълът на думите Бургас, Море, Любов, Театър...


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).