Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Десетки коледни елхи грейнаха в Mall Galleria Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 09.12.2014Коментари (0)1262
©
Mall Galleria Бургас e мястото с най-много коледни елхи на квадратен метър в града. Сред пищната украса на търговско-развлекателния център се открояват 20 дръвчета, изкусно декорирани от децата на Бургас. И тази година, за трети пореден път, молът организира арт конкурса за ученици "Най-красивата елха" и спази традицията да подари живи дръвчета на бургаските училища. Преди това обаче децата трябваше да заслужат подаръка си, като се постараят да направят елхичките най-бляскави и красиви.

Състезанието по декориране на елхите се проведе на 7 декември. В надпреварата се включиха 20 отбора от училищата "Йордан Йовков", "Димчо Дебелянов", "Петко Рачев Славейков", "Добри Чинтулов", "Братя Миладинови" , Фондация "Шанс за децата на България" и други. Mall Galleria Бургас осигури на малките стилисти дръвчетата, а те от своя страна се погрижиха за играчките и гирляндите. Някои отбори дори сами бяха изработили украсата. Невръстните декоратори се забавляваха от сърце, показаха невероятно въображение и превърнаха дръвчетата в истински коледни символи. Всяка елха носеше своята стилистика, определена тематика и цветова гама. Това беше причината на децата да бъде поставена още една задача - да дадат най-подходящите имена на своите дръвчета. Така на терасата на втория етаж на мола се появиха "Белите гълъби", "Коледна звездица", "Коледен рай", "Снежна приказка", "Паднали ангели" и други прекрасни творения на детското въображение.

Всичко това се случи под зорките погледи на джуджетата на Дядо Коледа, които бяха изключително затруднени да определят кое от дръвчетата е най-красиво. Затова обявиха: всички отбори са се справили успешно със задачата да създадат най-прекрасната елха. Удивени от находчивостта на участниците, те обещаха през следващата година в конкурса да бъде включена и още една "състезателна дисциплина" - за коледно дръвче с най-подходящото име.

Елхите ще красят Mall Galleria Бургас до края на декември. И тъй като са в саксии, а мотото на арт конкурса е "Да спасим дръвче", децата ще могат да ги засадят в училищните дворове. Така бургаските училища ще получат нови 20 иглолистни дървета. А първите, които са засадили преди три години, вече са пораснали, похвалиха се учениците.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: