Десетки протестираха пред "Топлофикация Бургас"! Има опасност градът да остане без ток и топла вода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:14 / 25.09.2014
883
"НЕК, плати ни изработеното!", "Спрете произвола на балансиращия пазар на електроенергия!", "ДКЕВР - време е за нова ценова политика!" Тези справедливи искания бяха издигнали в плакати днес на едночасовата си стачка работниците и служителите на "Топлофикация Бургас", предаде репортер на Burgas24.bg.

Около 60 човека излязоха да протестират срещу своеволията на НЕК и ДКЕВР! По думите им сметките на бургаския ТЕЦ са несправедливо запорирани вече втори месец, бавят се заплатите на работници и служители! Бургаските енергетици се обявиха против "неадекватната регулаторна и управленска политика на отрасъла". НЕК дължи 13 млн. лв. на бургаското дружество за изкупена ел.енергия, които по споразумение е трябвало да приведе на "Булгаргаз". Неизпълнението на това условие е довело до запор на сметките на ТЕЦ-а.

Приблизително такава е сумата, която ТЕЦ-ът дължи на "Булгаргаз". По силата на споразумение между трите компании, би трябвало НЕК да привежда дълга си към топлофикация направо на "Булгаргаз". Повече от  година плащанията на Националната компания закъсняват и не са в пълен размер.

Протестът е насочен и срещу ДКЕВР, която от 7 години насам определя на "Топлофикация Бургас" най-ниската изкупна цена на ел. енергията. Протестиращите искат нова ценова политика, която да гарантира заплащането на електрическата енергия на реалните й стойности. 

"Ако НЕК не изплати задълженията си към ТЕЦ Бургас, има опасност градът да остане без ток и топла вода", каза днес изпълнителният директор на дружеството - Христин Илиев.

Първият протестен митинг днес бе от 14 до 15ч., но едночасовите протести на работниците ще са всеки ден докато се изпълвят исканията им.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).