Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Десетки събития бележат половин век АЕГ "Гео Милев"- Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:54 / 11.02.2021Коментари (0)855
©
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Десетки събития, част от които с национален обхват, ще отбележат половинвековното съществуване на бургаската английска езикова гимназия "Гео Милев“. През 2021 година елитното училище ще празнува юбилейни 50 години, а предвидените мероприятия обещават да бъдат важна част от културния календар на Бургас.

Събитията започват още от следващата седмица,15 февруари, с два конкурса с национален обхват. Първият конкурс е за литература и изобразително изкуство на тема "Моето училище- моят свят“, в който ученици от 5 до 12 клас от всички училища в страната могат да участват с поезия, проза, живопис или графика. Срокът за участие е 15 март. От 15 февруари започва и набирането на предложения в конкурса за текст на химн на АЕГ "Гео Милев“, като там участие могат да заявят всички желаещи, без оглед на тяхната възраст. Крайният срок отново е 15 март, а малко по-късно ще бъдат обявени и лауреатите.

В юбилейната програма са включени презентации, състезания за превод, публични речи, литературни четения, викторини, спортни надпревари, семинари и много други вълнуващи събития. Финал ще бъде поставен с концерт, който ще събере бивши и настоящи възпитаници на елитното училище в Летния театър на 14 май. График на събитията може да бъде намерен тук.

"Изключително богатата програма по повод юбилейните 50 години на АЕГ "Гео Милев“ е възможна благодарение на неуморния труд на организационната комисия. Без тяхната отдаденост нищо от това нямаше да бъде възможно и им благодаря от сърце. Когато човек работи с толкова отдаден и сърцат екип, резултатите винаги са удовлетворяващи. Вярвам, че ще успеем да привлечем в нашата кауза и бургазлии и през май ще напълним Летния театър, за да покажем, че духът на английската гимназия е жив.“ коментира директорът на училището Жаклин Нейчева.

АЕГ "Гео Милев“ гр. Бургас е създадена през 1971 година и през годините успява да запази статута си на гимназия с много високо качество на обучение.Гимназията е член на партньорската програма на Британски съвет Addvantage с присъден сребърен статут и подготвителен и изпитен център за сертификати на Кеймбридж - FCE, CAE, IELTS. АЕГ "Гео Милев“е и оторизиран изпитен Prometric център за информационни технологии. В последните години АЕГ "Гео Милев“ разшири портфолиото си от предлагани чужди езици и днес нейните възпитаници могат да избират както между стандартните немски и руски езици, така и екзотичните португалски, китайски, японски, корейски. Всяка година в гимназията работи учител - стажант от САЩ по програмата Фулбрайт и учител по португалски език по програма на Португалски културен и езиков център "Камойнш София".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: