Детски спешен кабинет бе открит в МБАЛ-Бургас, край на травмиращите гледки за малчуганите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:02 / 18.09.2015
1785
Детски спешен кабинет бе открит днес в МБАЛ-Бургас. След реализирането му най-малките пациенти няма да стават свидетели на травмиращи гледки, при прилагане на спешна медицинска помощ за тях, както бе досега, предаде репортер на Burgas24.bg.

Детският спешен център разполага с чакалня и два кабинета, към които има и помещения, в които децата могат да остават, докато им се правят изследвания или им се прави хоспитализация. Входът е украсен с героите от популярния анимационен филм "Миньоните".

На официалното отриване присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителния директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев, зам.-областният управител Севдалина Турманова и др.

Кметът Николов посочи, че идеята е възникнала спонтанно след получени жалби, че децата се стресират от гледката при тежките случаи, тъй като входът на спешния център бе един.

"Решихме да отделим потоците на децата и възрастните, за да може те да получат по-добро внимание и грижа при приемането и да не присъстват на тежките травми през общия вход. Убеден съм, че това е малката правилна крачка в подобряване състоянието на здравеопазването в Бургас. Голямата ни цел е пълна модернизация на болницата. Тя трябва започне да функционира и като университетска клиника. Ако министерство на образованието забави темповете за финансиране на реконструкцията на сградата за бъдещия медицински факултет, Община Бургас ще намери свои финансови сили и ще започне да го финансира", посочи Димитър Николов.

"През Спешния център годишно минават над 60 хил. души, от които 20-25 % са деца", за д-р Матев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).