"Девет цикъла сезони“ закриват сезона на симБиотично

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:47 / 03.09.2019
1465
Книгата "Девет цикъла сезони - за градината, билките, животните и всичко останало“ както и нейния автор Надежда Максимова, тръгват на турне. Първа спирка - морето в Бургас и прекрасното симБиотично пространство. Днес от 18 часа жителите и гостите на соления Бургас ще имат възможността да се запознаят с автора и да се сдобият лично с книгата, която изследва различни био-динамични, алелопатични и лечебни взаимодействия между различните елементи на Природата в условията на родния Балкан.

Девет години опит с балканска градина и животни и още поне 15 години събирани познания за билки и растения са компилирани в тази забавна книга-дневник.

"Книгата съдържа бележки за всичко, което ми се искаше да зная преди да започна да живея в планината преди десет години, повечето от познанията ми за билките и тяхното лечебно въздействие върху хора, животни и други растения, както и някой забавни и поучителни случки от динамиката на планината и двора. Рецепти, не само за билкови извлеци и мехлеми, но и начини за максимално натурално консервиране, както и опита ми от лечение на животни и градина с билки и алелопатия", споделя Надежда Максимова.

На срещата довечера авторът ще ни разкаже и за няколко "тайни“ билки, които не са включени в книгата.   

Заповядайте на 3 септември(вторник) от 18.00 часа на наистина последното събитие за този сезон в пространството  симБиотично. Вход свободен!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).