Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дезинфектират Бургас с уникален нанопрепарат, даващ защита в продължение на година
Автор: Иван Сотиров 14:05 / 11.05.2020Коментари (8)7182
©
Дезинфектират Бургас с уникален нанопрепарат, осигуряващ антимикробна защита в продължение на година. Става въпрос за продукт, който спечели награда за иновация в Германия през 2019 г. в областта "Хигиена и антимикробна защита". През април няколко литра от него бяха тествани на различни локации в Бургас - в автобус от градския транспорт, Спешно и Инфекциозно отделение на УМБАЛ, няколко спирки. 20 дни по-късно деканът на бургаския Медицински факултет доцент Велинов взе и изследва проби от обработените еднократно повърхности и установи, че върху тях няма развитие на болестотворни микроорганизми.

Затова оттук-нататък започва обработка с новия препарат на детски площадки, пейки в паркове, спортни зони, автобуси от градския транспорт и спирки в Бургас, предвид предстоящата отмяна на извънредното положение на 13 май. Създава се организация след това да бъдат дезинфектирани с него детските градини и ясли.

За целта Община Бургас и Дезинфекционна станция - Бургас си набавиха необходимите количества от продукта.

Новата технология следва уникален научен подход, изграждайки дълготрайна антимикробна защита чрез нанопокритие без аналог. Направени изследвания показват намаляване на микроорганизмите (вируси, бактерии, гъбички, водорасли и плесени) до 99,9 % за повече от 1 година върху третираните повърхности.

Уникалното в принципа на действие на немския препарат е физическото унищожаване, което се постига чрез 3D модел, изграждащ слой остриета срещу микроорганизмите. Положително заредените "копия" привличат и пробиват отрицателно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите, като се получава елиминация без създаване на резистентност. Образува се изключително твърд защитен слой върху всякакви повърхности, който не може да бъде премахнат по никакъв начин, освен абразивно.

Всички летища и самолети в Германия се обработват с този дезинфектант. У  нас добри отзиви има за употребата му в Медицинския университет в Пловдив.

Въпросният продукт се предлага и в удобни за използване у дома и в офиса пулверизатори от 30 мл., достатъчни за покриването на 12 кв./м. площ. Може да бъде поръчан и закупен от Дезинфекционна станция - Бургас, но в ограничено количество. За контакти: тел. 056 / 862 981; e-mail: dez.stancia_bs@abv.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак да откраднем некой лев,сняг дъжд,препарата стои,железен,непревземаем като Шипка! Не могат още 300години да ни стигнат. Пътища и тротоари няма,ама препарати дал Господ.Пешеходна пътека изчезва за 3месеца. Браво кмете,браво Мите!
0
 
 
Хах, вирусът няма клетъчна мембрана! Ще се пръскат.. пари!
Aнонимен
на 12.05.2020 г.
0
 
 
Отново легитимират "луди"пари , сметка - нанай !
0
 
 
Ехаарџ?‚, ама туй е за зомбитата дето продължават да ходят с маски. А иначе, колкото по се предпазваме, толкова по-уязвими ставаме. Няма как да се дезинфекцираме срещу всички вируси и бактерии, които ни дебнат от тук нататък. Напротив, трябва да свикнем да живеем с тях.
0
 
 
Само питам някой знае ли какво са тези,,нано остриета,,като не е ваксина ще пръска и то пейки детски площадки най оживените места да питаме ли кмета?????
0
 
 
👉Само сега за невероятната цена от 99,99 лв. без ДДС рџ‘€рџ¤™
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: