Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Димитров - Бяса в ареста за телефонна измама
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 10.09.2015Коментари (0)1015
© Burgas24.bg
Районен съд - Бургас наложи мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Димитър Димитров - "Бяса".Това съобщават от пресцентъра на съда. Той е разследван по досъдебно производство за телефонна измама.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 24.04.2015г. за времето от 15.00 часа до 16.00 часа в гр. Бургас, в съучастие с други две лица - Димитър Атанасов и Стоян Стоянов, като съизвършител, с цел да набави за себе си и съучастниците си имотна облага - да се сдобият с парични средства, възбудили и поддържали заблуждение у 80-годишен мъж от гр. Бургас, че неговият внук е в интензивно отделение на ОРБ-Бургас с установена диагноза - свински грип и следва да се постави ваксина на стойност 12 000.00 лева, като част от парите трябвало да заплатят близките на болния. С извършеното деяние е причинена имотна вреда на възрастния човек в размер на 3 900.00 лв.

Пред съда Димитров заяви, че не е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Той помоли съдебния състав да не определя спрямо него мярка за неотклонение, а в случай че такава бъде взета, то тя да е домашен арест или парична гаранция.

Според адвоката по делото няма доказателства, които да уличават неговия подзащитен в извършеното престъпление.
Районен съд Бургас, като взе предвид представените по делото доказателства и доводите на страните, определи спрямо Димитров мярка за неотклонение задържане под стража. Съдебният състав установи, че той е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, извършено в условията на повторност. За него е предвидено наказание лишаване от свобода от една до осем години. Съдът намери, че от събраните доказателства би могло да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е разследван. Съдът прие, че съществува реална опасност той да се укрие с цел да избегне наказателна отговорност или да извърши престъпление предвид обремененото му съдебно минало. Предходните три осъждания на Димитров са също за измами. Те характеризират личността му като такава с утвърдени престъпни навици. Тази демонстрирана трайна склонност към извършване на престъпления обосновава извода, че личността му е с висока степен на обществена опасност.

Определението на Районен съд Бургас подлежи на обжалване в 3-дневен срок. Евентуалната въззивна жалба ще бъде разгледана на 15.09.2015 г. в 14.00 часа от Окръжен съд Бургас.

Пресцентърът уточнява, че спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение задържане под стража.
Според разследването единият от обвиняемите - Стоян Стоянов е "мулето", което е пренасяло парите в измамната схема. Той е направил самопризнания и е дал обяснения за извършеното престъпление, които кореспондират със събраните към момента доказателства. Самият Стоянов признава, че лично му е било наредено по телефона от лице на име Митко, когото обвиняемият нарича с прякор "Бързака" да вземе парична сума от посочен адрес.

Другият съучастник - Димитър Атанасов отрича да е участвал в измамата и да е извършил престъплението, но знаел кой го е направил. Обвиняемият твърди, че всички в гр. Ветово се занимавали с телефонни измами, както и че познава Димитър Димитров. Този мъж действал чрез "мулета", които носели парите на точно определено място. Същият бил отправил предложение на Атанасов да се включи в измамата, но той отказал. Атанасов познавал добре механизма на подобен род престъпления, т.к. е осъждан за такова деяние, но вече не се занимавал с това.

Видно от протокол за разпознаване на лица, свидетел е посочил именно обвиняемия Димитър Димитров като лицето, което работело заедно с Димитър Атанасов по прякор "Сисито", което обстоятелство подкрепя обясненията на обвиняемия Атанасов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Закупуване на самолети F-16
Евроизбори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: