Димитър Иванов с приз "Емил Чакъров“ във финалната вечер на Летни музикални празници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:39 / 08.09.2015
770
Цигуларят Димитър Иванов ще бъде удостоен с приза в чест на маестро Емил Чакъров. Наградата ще бъде връчена на официална церемония тази вечер от 20.00 часа в Летния театър, когато е и официалното закриване на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Събитието ще се състои непосредствено преди началото на последния спектакъл от афиша - "Лелята на Чарли".

Легендарният мюзикъл на Оскар Фелцман "Лелята на Чарли" използва като либрето мотиви от едноименната английска комедия на Томас Брандън. Фарсът счупва всички исторически рекорди за пиеси от този жанр с 1466 представления и последващи продукции из цял свят.

Прословутата реплика "Аз съм лелята на Чарли. От Бразилия, където има много ананаси, банани, лагуни и маймуни!" отдавна е станала разговорна фраза в много страни.

Димитър Иванов е роден на 16 март 1948 г. в Бургас, учил цигулка при Елена Генова и проф. Боян Лечев. Лауреат на 2-ра награда на 4-то общобългарско състезание за цигулари и носител на диплом от международен конкурс "Вианна да Мота", Португалия.


От 1971 година е цигулар в Софийската опера, концертмайстор на Софийската филхармония, "Софийски солисти" и "Симфониета" в София.

През 1984 г. става професор в консерваторията в Нагоя, Япония, и концертмайстор на Нагойската филхармония, а до 2013 г. е концертмайстор на Кралския симфоничен оркестър в Антверпен, Белгия. Съвместната му работа с Емил Чакъров е в младежкия оркестър при читалище "В. Заимов" - София, оркестър "Симфониета" - София и Кралски симфоничен оркестър в Антверпен, Белгия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).