Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: Бургас е истински утвърден лидер в региона, най-доброто предстои
Автор: Екип Burgas24.bg 14:21 / 18.09.2015Коментари (1)2130
© Burgas24.bg
"Днес със самочувствие мога да кажа, че успяхме да отключим потенциала на град Бургас. Жителите на града, за чието доверие и подкрепа благодаря, повярваха, че градът ни наистина може да се развива и то в интензивни темпове. Днес Бургас е истински утвърден лидер в региона", това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на неговия отчет за свършеното през последните 4 години, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Бургас ще бъде най-перспективният град за живеене, за прекарване на свободното време, за правене на бизнес, за развитие. Най-доброто на град Бургас предстои. Аз и моят екип не пожалихме нито за секунда усилие и енергия да реализираме това наше виждане. Винаги съм бил човек на действието и ми е било чуждо празнословието", каза Николов.
 
Той допълни, че програмата, която бе заложена за изпълнение, е била дългосрочна, а не от 4 години. "Тя е с поглед напред не за четири, а за 10, за 50 години. Съвременните местни управи трябва да имат именно такава - дългосрочна визия за развитието на градовете", каза Николов.
 
Кметът Николов добави, че обещаното пред бургазлии преди 4 години е свършено. "Днес с гордост мога да кажа на моите съграждани - амбициозните проекти, заложени в периода 2011 - 2015 година, са изпълнени". Бургас е градът с най-добър, изцяло нов градски транспорт в България. Градът има регионална система за управление на отпадъците. Той е лидер в програмата за саниране на жилищни блокове. Бургас е единственият град, които има собствен, безплатен, благоустроен със спортна инфраструктура плаж. Най-големият жилищен комплекс "Меден рудник" е с нова болница, модерен закрит басейн, ново осветление, нова детска градина и Център за социални услуги. Бургас има своите екозони. След два дни в изцяло обновения и вече постоянен изложбен център "Флора" ще бъде открито и първото есенно изложение на цветя.

"Отново можем да се разхождаме по пристанищните кейове, а от новата Морска гара не само да отправим поглед към морето, но и да отплаваме към гостоприемния вече остров Света Анастасия, който се превърна в атрактивна туристическа дестинация. Пред очите ми са и новите улици, детски градини, реконструираните училища, спортните комплекси, направеното в сферата на здравеопазването, а то никак не е малко - сградите на медицинските заведения са санирани, в онкологията бе направена сериозна инвестиция - закупен бе линеен ускорител, бургаската болница получи акредитация за специализации на лекари и това са само няколко примера. В сферата на социалните дейности бе разкрит Център за временно настаняване на бездомни лица, градската инфраструктура бе значително адаптирана за нуждите на хората с увреждания, няма да изброявам всичко", разказа за част от свършеното през втория си мандат кметът Николов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Marin Georgiev 1
премахни филтъра

+1
 
 
в кой регион... в Бургаска област ли :) Еми то остава и да не е :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: