Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: Моят стремеж е успехът на всеки един бургазлия
Автор: Иван Сотиров 16:41 / 10.10.2019Коментари (0)1812
© Burgas24.bg
Имам силата, идеите, самочувствието да надградим постигнатото и да продължим заедно напред. Предстоят ключови за развитието на Бургас години. Моята цел е още по-успяващ, модерен, интелигентен и желан като място за живеене и работа Бургас. Моят стремеж е успехът на всеки един бургазлия. Знам какво очакват моите съграждани: по-малко приказки и повече работа. Това обяви при представянето на своята управленска програма за Бургас кандидатът за кмет Димитър Николов.  

Николов се закани, че ако получи силната подкрепа на бургаските граждани, изпълнението на програмата му започва още ден след изборите - на 28 октомври. Като топ тема в нея е залегнало здравеопазването. Предстои изграждането на нова детска болница с денонощен спешен център, приемно отделение и консултативно диагностичен център. Начало ще бъде дадено с обновяване на всички приемни и педиатрични кабинети във всички бургаски поликлиники. Бургаският онкодиспансер ще бъде дооборудван с пет скенер и гамакамера за брахитерапия. Ще бъдат осигурени максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на ракови заболявания. В новата сграда към Онкодиспансера ще бъде разположено Отделение по нуклеарна медицина и сектор "Брахитерапия“ към Отделението по лъчелечение.

Инвестициите в образованието през следващите четири години ще продължат. Предвижда се масово обновяване на дворовете на училищата и детските градини и изграждане на пристройки към учебните заведения, както и дигитализиране на класните стаи във всички бургаски училища.

Нови индустриални зони с изграждане на довеждаща и вътрешна инфраструктура са сред предимствата, които ще привлекат бизнеса в Бургас.  "Още през 2020 г. в Бургас ще отворят над 20 нови предприятия. Вече започна предварителната работа по обособяването на следните нови индустриални зони: Зона "Меден рудник“, зона Равнец, зона "Черно море“, зона Девети километър и зона "Долно Езерово“. Продължава развитието на зона Българово, чиито терени вече са изкупени на 80 %.", отбеляза Николов.

Благоустрояването на Бургас ще продължи с обновление на парк "Изгрев“ и парк "Славейков“. Предвижда се и изграждане на нови пикник зони - две в "Меден рудник“ и една в парк "Езеро“, както и разширяване на зоната в "Минерални бани“. Предстои ремонт на десетки улици, изграждане на нов обход за к-с "Меден рудник“, обособяването на нови паркоместа и етажни паркинги, масово облагородяване на междублокови пространства, надграждане и продължаване на програмата за саниране на многофамилните жилища. В програмата е заложено още реконструкцията на "Александровска“ – от пл. "Тройката“ до Централна автобусна спирка. Предстои изграждането на Арт галерия и Арт уличка.

С ново звено за градски ремонти и инспекторат за борба с вандализма ще бъде засилен контролът за поддръжка на детски площадки, квартални паркове и междублокови пространства

Туристическата привлекателност на Бургас ще расте с изграждането на нов етнографски комплекс в Ченгене скеле, музей на минералната вода, Конгресен център в пристанището. Димитър Николов обяви предстоящото закупуване на хидробуси и създаването на свързан маршрут в Бургаския залив, по който да се пътува с морски таксита между Магазия 1, Острова, рибарско пристанище "Сарафово“ и новоизградените пристани на "Крайморие“ и Ченгене скеле.

Освен довършването и официалното откриване на зала "Арена“, предстои строителството на нов футболен стадион и изграждането на малки квартални зали в к-с "Изгрев", к-с "Братя Миладинови", к-с "Зорница", к-с "Славейков", к-с "Славейков“, к-с "Меден рудник“ и кв. "Сарафово“.

Николов се закани да бъде обърнато още по-сериозно внимание към проблемите, свързани с околната среда. Предвиждат се инвестиции в нови станции за мониторинг на въздуха, подмяна на печки с твърдо гориво с щадящи околната среда уреди за отопление и модернизиране на процеса по сметосъбиране, ще повишат качеството на живот в общината. Автопаркът на Бургас ще се увеличи с 56 нови електробуса, което ще позволи да бъдат пуснати допълнителни курсове по натоварените линии, автобусите ще се движат по-бързо и по спирките ще се чака по-малко.

Димитър Николов обяви предстоящо усъвършенстване на много от системите, които обслужват функционирането на града – осветление, светофарно регулиране, видеонаблюдение, паркиране и всякакви електронни услуги. Те ще бъдат обединени в обща платформа, наречена "Смарт Бургас“. Тя е готова да заработи през ноември, когато ще започне да събира на едно място градските данни от различни свързани системи така, че да са в помощ и на местната управа, и на гражданите.

Представени бяха и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ в Бургас.      "Като заместник областен управител мога да заявя, че от управленската програма на Димитър Николов ще могат да се възползват не само жителите на Бургас. Тя има мащаба на регионална програма за Югоизточна България заради обхвата на инвестициите в здравеопазване, образование и много други сектори на развитие. В тази управленска програма за първи път се предвиждат средства за изграждане на студентски жилища. Идеята получи одобрението и на студентските съвети на нашите университети. С програмата на Димитър Николов ще бъда създадени условия за привличането на млади хора в Бургас, които да започнат работа и заживеят в нашия град“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-Бургас проф. Севдалина Турманова.

 Повече вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: