Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: На бюджета на Община Бургас разчита цялата Бургаска област
Автор: Иван Сотиров 10:38 / 31.03.2020Коментари (0)1427
©
Трудностите, които изпитваме, нямат аналог до този момент. Единствен малък процент резерв - подготовка са средствата, които Община Бургас от 3-4 години оставя малко повече от стандарта, който е в останалите общини в параграфите, касаещи бедствените ситуации. Тези средства свършиха добра работа до този момент. Необходими са още средства и критични действия, защото по-малката част от извънредното положение е минало, за съжаление, предстоят още критични дни и ние трябва да бъдем подготвени за това изпитание. Това каза пред общинските съветници кметът на Бургас Димитър Николов в зала "Бойчо Брънзов", където в момента тече сесията на местния парламент, предаде репортер на Burgas24.bg

На бюджета на Община Бургас разчита цялата Бургаска област, отбеляза кметът Николов. "Ние сме естественият административен, здравен и логистичен център на целия регион. Тук в Бургас функционират най-добрите болници, с най-доброто оборудване, с най-квалифицираните лекари, специалисти и медицински персонал. Тези бургаски болници се подкрепят от Община Бургас. Логистиката към тези болници в момента на 90% се осигурява от бюджета на Община Бургас като защитни консумативи, допълнителни лекарства, които ние закупуваме, реактиви и консумативи за всички лабораторни анализи и проби, които правим.  Изключително важно е сега, осъзнавайки тази отговорност, да не създадете рискове и предпоставки бюджетът на Община Бургас да не издържи огромния натиск и напрежение, в който се намира в момента. Нека вземете правилните решения, но останете още малко време да мине – не взимайте всички мерки в момента, касаещи тази критична ситуация. Нека и на нас да ни дадете още малко време да направим по-качествен анализ и прогноза по отношение на щетите които в момента изпитваме и на трудностите, които тепърва предстоят.

В условия на извънредно положение, на криза, която не е продиктувана от местно явление, обикновено по смисъла на българския закони основните решения, финансови стимули, законодателни промени се правят в национален план. Защото 96% от данъците, които се плащат от гражданите, отиват в републиканския бюджет и само 4% остават в местните бюджети на общинските власти. Не натоварвайте в обратна пропорция общинския бюджет за всичко, което вие ще искате да приложим като антикризисни мерки за Община Бургас.Тепърва държавата започва да популяризира мерките, които взима. Убеден съм, че в следващите дни, седмици и месеци държавата ще вземе още адекватни решения, още по-силни и категорични мерки по отношение на справянето с тази трудност. Не натоварвайте бюджета с национална отговорност, за да го съхраним, защото имаме други отговорности, за които държавата няма как да помогне", каза Николов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: