Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: Нека не се преструваме - в бургаските нощни заведения се предлагат наркотици
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 27.01.2015Коментари (6)3780
©
"С приетите днес правила за контрол в нощните заведения ще започнем битка не само с насилието, но и с разпространението на наркотици там. Сигурен съм, че и полицията, и прокуратурата ще бъдат по-настъпателни, виждайки нашето категорично решение да им помогнем в тази нелека битка. Нека не се преструваме и си признаем - в бургаските нощни заведения се разпространяват наркотици. Това трябва да се прекрати. И аз като кмет, макар и на ръба на закона и правомощията си, съм твърдо решен да се справя с това. Благодаря за широката обществена подкрепа, за да въведем тези ограничения".

Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов след приемането на предложението от него промени в Наредбата за опазване на обществения ред от местния парламент. Той благодари за отговорното отношение и пълната подкрепа на общинските съветници. Според Николов от приетите мерки за сигурност може и да има накърнени интереси на собственици на дискотеки и охранителни фирми, но здравето и животът на посетителите е с по-голяма важност от това.

С новите разпоредби собствениците на заведения трябва да монтират детектори за откриване на хладно и огнестрелно оръжие на входовете на нощните заведения, както и да въведат непрекъснато видеонаблюдение с камери в режим на записване и паникбутон. Заснетите материали трябва да се съхраняват 30 дни. Друго условие е да бъдат осигурени каси, в които да се заключва иззетото оръжие. Всяка дискотека трябва да назначи отговорник по сигурността, който при инцидент незабавно да уведомява органите на МВР и да им предостави видеозаписите. Ще бъдат завишени и изискванията за спазването на нивата на шума в късните часове.

Промените в Наредбата задължават собствениците на заведения да въведат пропускателен режим, за да не се допуска внасянето на огнестрелно, газово и хладно оръжие. Забрана ще има и за внасянето на предмети, които могат да послужат като оръжие. В тази група попадат боксове, бухалки, спрейове със защитен газ, оцветяващи и разяждащи вещества, пиротехнически изделия. Ще се следи стриктно и за наркотични и упойващи вещества. Пропускателният режим на всяка една дискотека трябва да е предварително съгласуван с МВР и съобразен със Закона за охранителната дейност.

При неспазване на което и да е от мерките в наредбата, кметът на Община Бургас ще отнема разрешителното им за удължено работно време.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Nikolay Petrov 5
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
24 май: Ден на славянската писменост и култура
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: