Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов почти сигурно ще получи номинация за нов мандат от ГЕРБ
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 23.07.2019Коментари (0)4933
©
Поне още трима от кметовете на областни градове, които са избрани с подкрепата на ГЕРБ, няма да бъдат издигнати отново от партията на Бойко Борисов, научи “24 часа". В момента ГЕРБ имат 21 от 28-те кметове на областни градове. Освен обявилия вече оттеглянето си Иван Тотев в Пловдив партията на Борисов ще снеме доверието си от кметовете на Русе Пламен Стоилов и на Видин инж. Огнян Ценков. Стоилов довършва втори мандат, Ценков е в края на първия. На косъм бил и кметът на Разград д-р Валентин Василев, който е бивш областен управител и два пъти депутат от ГЕРБ. Преди да го разжалват окончателно, в централата обаче чакали реакцията на областната структура на ГЕРБ.

Все още няма фаворити за местата на тримата кметове за смяна От партията не бързали, щели да направят внимателен подбор, за да се спрат на хора с авторитет, не само с професионални качества. Шанс имали и напълно непознати до момента в политиката лица. Тези кандидати са от любимите на лидера Бойко Борисов още откакто влезе в политиката като кмет на столицата през 2005 г. Тогава той заложи на нови хора и вкара като зам.-кмет в общината шефката на 73-о училище Йорданка Фандъкова. Сега тя привършва трети мандат начело на София.

Фандъкова и колегите ѝ от Бургас Димитър Николов, от Варна Иван Портних и от Стара Загора Живко Тодоров са сочени в партията като безспорните ѝ отличници в местната власт. ГЕРБ търси кой да излезе срещу абсолютния шампион Златко Живков, който управлява Монтана вече 5 мандата и ще играе и за 6-и. Още не е ясно и кого ще прати Борисов срещу кмета на Плевен Георг Спартански. Информациите, че номинираният преди 4 г. от вече разпадналия се Реформаторски блок, ще получи сега подкрепата на ГЕРБ, били силно преувеличени. На нов човек ГЕРБ ще заложи и в Хасково, където сне доверието си от Добри Беливанов още преди 2 г., когато пламна войната между него и бившия депутат и министър Делян Добрев.

Номинация за нов мандат ще получат 15 действащи кметове на ГЕРБ в следните областни градове: Атанас Камбитов в Благоевград, Димитър Николов в Бургас, Иван Портних във Варна, Даниел Панов във Велико Търново, Калин Каменов във Враца, Таня Христова в Габрово, Корнелия Маринова в Ловеч, Вяра Церовска в Перник, д-р Юлиян Найденов в Силистра, Стефан Радев в Сливен, Николай Мелемов в Смолян, Йорданка Фандъкова в София, Живко Тодоров в Стара Загора, Дарин Димитров в Търговище, Любомир Христов в Шумен и Георги Славов в Ямбол. Подкрепа ще получи и Петър Паунов в Кюстендил, който преди бе кандидат на РБ.

Новини ще има и около районните кметове на София, твърдят източници от ГЕРБ. С номинация за нов мандат ще бъдат зарадвани около 90% от действащите, като отличници били кметовете на “Лозенец" Любомир Дреков, на “Сердика" Тодор Кръстев, на “Възраждане" Савина Савова, на “Илинден" Иван Божилов, на “Надежда" Димитър Димов, на “Люлин" Милко Младенов и на “Нови Искър" Даниела Райчева. Местата си в Столичния общински съвет няма да запазят всички действащи негови членове. Процент от състава ще мине също на обновление, като листата, която ще води кметът Фандъкова, ще е ясна в последния възможен момент. След като Тотев отпадна от пъзела, областният управител на Пловдив Здравко Димитров пък е най-вероятният кандидат на ГЕРБ за овакантения от Тотев пост, но не и единственият. Упорито се споменава и името на кмета на район “Централен" Георги Стаменов.

Междувременно тръгнаха номинационните събрания, които ГЕРБ обяви за структурите си в този град. В продължение на 3 дни, първият от които бе вчера, пловдивските активисти на партията издигат кандидати за кмет и за общински съветници. От централата очакват по три номинации от всяка община, за да утвърдят коя от тях е най-достойната, казват запознати. И докато в столицата почти всички районни кметове ще получат доверието на централата за нов мандат, това съвсем не е сигурно за тези във втория по големина град.



Още по темата: общо новини по темата: 141
10.12.2019 »
30.11.2019 »
11.11.2019 »
09.11.2019 »
06.11.2019 »
05.11.2019 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: